Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Prima COOL dnes startuje premiérovou sérii drogového seriálu Narcos: Mexiko

Stanice Prima COOL startuje dnes večer ve 22.20 vysílání premiérové druhé série seriálu Narcos: Mexiko. V pokračování drsného amerického seriálu o nebezpečných mexických kartelech a ilegálním obchodu s drogami se musí hlavní hrdina vyrovnávat s následky svých zločinů. Drogového barona Félixe Gallarda má na mušce americká protidrogová agentura DEA. Podaří se mu vyhnout pomstě za smrt jednoho z jejích agentů? A jak si poradí s nebezpečně vzrůstající nespokojeností a neposlušností v řadách vlastního kartelu?

Ilegální obchod s drogami v Mexiku kvete. Inteligentní a neústupný drogový baron Félix Gallardo (Diego Luna), který je šéfem ambiciózního kartelu Guadalajara, však musí čelit potížím. Americká protidrogová agentura DEA chce pomstít brutální vraždu jednoho ze svých lidí a úzce spolupracuje s mexickou federální policií. Cílem je zastavit Gallarda i jeho nemilosrdné společníky a zničit kartel jednou provždy. Jenže vazby pašeráků drog sahají do nejvyšších vrstev společnosti. A jako by to nestačilo, Gallardo musí řešit nejen následky svých zločinů, ale i vzrůstající nespokojenost a rivalitu v řadách vlastní organizace. Kdo uspěje, přežije a zbohatne. Kdo ne, zemře v bolestech… Pokračování drsného amerického seriálu Narcos: Mexiko přináší deset nových napínavých epizod znovu inspirovaných skutečnými událostmi.

Zajímavosti:

  • Americký kriminální seriál Narcos: Mexiko měl premiéru v listopadu 2018 na streamovací službě Netflix. Zatím vznikly dvě série a celkem 20 epizod.
  • Druhá série měla premiéru v únoru 2020 a má 10 epizod.
  • Narcos: Mexiko volně vychází ze seriálu Narcos, který se zabývá vzestupem a pádem nechvalně proslulého drogového barona Pabla Escobara.
  • Na ději seriálu Narcos: Mexiko se původně pracovalo v rámci příprav čtvrté řady Narcos. Ale nakonec vznikl úplně nový spřízněný seriál.
  • Seriál Narcos: Mexiko se zaměřuje na ilegální obchod s drogami v Mexiku, zatímco seriál Narcos zachycoval nezákonné obchodování s drogami v Kolumbii.
  • Seriál Narcos: Mexiko popisuje počátky války proti drogám a vznik i vzestup nechvalně proslulého kartelu Guadalajara v 80. letech 20. století.
  • V první sérii Narcos: Mexiko se objevila postava Pabla Escobara, kterého si zahrál Wagner Moura – stejně jako v seriálu Narcos.
  • Ve druhé sérii Narcos: Mexico se objevuje postava nechvalně proslulého drogového barona Joaquína Guzmána, přezdívaného El Chapo neboli Prcek. Hraje ho Alejandro Edda.
  • Ve druhé sérii Narcos: Mexico nechybí ani mexický gangster Amado Carrillo Fuentes, kterého si stejně jako v první řadě a v seriálu Narcos zahrál José Maria Yazpik.
  • Seriál vznikl podle skutečných událostí.
  • Mnoho z událostí a osobností, které se v seriálu objevují, odpovídá skutečnosti. Přesto v některých případech došlo ke zjednodušení, aby byl příběh plynulejší a srozumitelnější. John Clay Walker a Albert Radelat byli skutečně zavražděni, ale předtím byli prokazatelně mučeni. Sofia Conesa, která je v seriálu milenkou Rafaela Caroa, se ve skutečnosti jmenovala Sara Cosia. Vyvraždění rodiny Hectora Luise Palmy na příkaz Miguela Angela Gallardy není potvrzeno – naopak se předpokládá, že vraždu nařídil Benjamín Arellano Félix.
  • V hlavní roli hraje Diego Luna (Star Wars: Rogue One, Star Wars: Andor, Mexická jízda).
  • Na konci října 2020 bylo oznámeno, že se pracuje na třetí sérii, ale Diego Luna už si v ní nezahraje.
  • Carlos Muñoz Porta, který pracoval v produkci seriálu a vyhledával vhodná a zajímavá místa na natáčení, byl 15. září 2017 nalezen zavražděný. Jeho mrtvola, provrtaná několika střelami, ležela v autě odstaveném na prašné cestě nedaleko mexického města Temascalapa. Mluvčí mexického generálního prokurátora uvedl, že k vraždě došlo na odlehlém místě, a tím pádem se nepřihlásili žádní svědci, ale vyšetřování bude pokračovat. Nebylo vyloučeno, že vražda má nějakou spojitost s místními drogovými gangy.

Postavy:
Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna)
Drogový baron a zakladatel mexického kartelu Guadalajara, přezdívaný Šéf všech šéfů nebo Kmotr. Je nebezpečný, nemilosrdný a neústupný. Má smysl pro obchod.

Rafael „Rafa“ Caro Quintero (Tenoch Huerta)
Drogový baron a zakladatel mexického kartelu Guadalajara, který spolupracuje s Félixem Gallardem. Je nebezpečný, nemilosrdný, neústupný, ale také bezstarostný.

Ernesto Fonseca Carrillo (Joaquin Cosio)
Drogový baron a zakladatel mexického kartelu Guadalajara přezdívaný Don Neto je spoluzakladatelem mexického kartelu Guadalajara. Má bohaté zkušenosti.

Amado Carrillo Fuentes (José Maria Yazpik)
Chytrý a velice ambiciózní pašerák drog je chráněncem Félixe Gallarda. Je sympatický, pohodový a málokdo si někoho znepřátelí.

Jamie Kuykendall (Matt Letscher)
Ředitel pobočky americké agentury DEA v mexickém městě Guadalajara. Neúnavně pracuje na odkrývání aktivit drogového kartelu.

Joaquín „El Chapo“ Guzmán (Alejandro Edda)
Člen drogového kartelu Guadalajara je kvůli svému nízkému vzrůstu přezdívaný El Chapo neboli Prcek. Začal od ničeho, ale v hierarchii kartelu se rychle vypracovává stále výše. Má veselou povahu, ale nezná slitování a chová se vyloženě brutálně.

Maria Elvira (Fernanda Urrejola)
Druhá manželka Félixe Gallarda je atraktivní, ale cítí se zanedbávaná. Přestože původně podporovala manželovu ilegální kariéru, nelíbí se jí, že věnuje svůj čas hlavně kartelu a milenkám.

Isabella Bautista (Teresa Ruizová)
Přitažlivá prominentní členka vysoce postavené mexické společnosti má pevné vazby na drogové kartely. Je přítelkyní a obchodní společnicí drogového barona Félice Gallarda.

Pablo Acosta (Gerardo Taracena)
Pašerák drog je členem kartelu Guadalajara. Jeho osobní spory ohrožují činnost kartelu. Je nespokojený s tím, jak jeho šéf Félix Gallardo všechno vede.

Guillermo González Calderoni (Julio Cesar Cedillo)
Velitel mexické federální policie je považován za zkušeného lovce „velkých zvířat“. Vede policejní operaci s cílem zastavil kartel Guadalajara. Získal důvěru amerických kolegů, ale vysloužil si nelibost svých mexických nadřízených, kteří jsou sami na kartel napojení.

Walt Breslin (Scoot McNairy)
Agent americké DEA byl převelen do Mexika s úkolem zastavit kartel Guadalajara a pomstít vraždu svého kolegy Enriqua Salazara.

Benjamín Arellano Félix (Alfonso Dosal)
Člen kartelu Guadalajara, který má na starosti ilegální operace v Tijuaně.

Zdroj a foto: FTV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *