JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2021 14:59:41

Prezident Exekutorské komory ČR sdělil, že budou brát v potaz současnou situaci

Prezident Exekutorské komory ČR sdělil, že budou brát v potaz současnou situaci

Komentář na facebookovém profilu k aktuální situaci v oblasti, zasažené tornádem

Na jižní Moravě pokračuje zásah složek IZS, Armády České republiky a dobrovolníků na odstraňování následků tornáda. Hasiči i obyvatelé pokračují v demolicích objektů, kde o tom rozhodl stavební úřad a statik, dokončuje se dočištění intravilánů postižených obcí.

1) Klesá počet zasahujících příslušníků HZS, ovšem není pravda, že by ukončili činnost úplně!!! Odjíždějí odřady z jiných krajů a na místě budou dále působit především jihomoravští profesionální i dobrovolní hasiči a dále specialisté ze Záchranný útvar HZS ČR společně se silami a prostředky Armády České republiky a s dobrovolníky.

2) Včera se uskutečnila schůzka šéfky České asociace povinných Denisy Rohanové s panem hejtmanem, starosty obcí a zástupci neziskovek na téma EXEKUCE. Bylo nutné si ujasnit, co čeká lidi s exekucemi na krku ze zasažených území v souvislosti s dary humanitárních organizací, dary od lidí, pojistným či státními dotacemi a půjčkami. Již se vyjádřil prezident Exekutorské komory ČR, že budou brát v potaz současnou situaci, ovšem realitu ukáže až praxe následujících dnů a týdnů.

3) V následujících dnech bude třeba zvýšená pomoc psychologů, po úvodní fázi tvrdé intenzivní práce na likvidaci trosek se zvyšuje denní počet intervencí na několik set. Opětovně v té souvislosti vyzývám a prosím, ověřujte si zprávy na sociálních sítích, ať nesdílíte vyslovené hoaxy či staré neaktuální informace. Mohou zbytečně zhoršovat atmosféru mezi tornádem postiženými lidmi a zvyšovat nežádoucí napětí.

4) Na závěr jako každý den - obrovské poděkování VŠEM, kteří se jakoukoliv formou zapojujete do pomoci postiženým lidem i obcím - těm na jižní Moravě i v Ústeckém kraji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama