Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas přípravy Sigma si poradila i s Mikulášem, rozhodla v závěru

Sigma si poradila i s Mikulášem, rozhodla v závěru

foto: Petr Pelíšek

07. 07. 2021 - 16:45

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili i ve čtvrtém utkání přípravy na nový soutěžní ročník. V posledním zápase před odjezdem na polské herní soustředění Hanáci ve Slatinicích porazili Liptovský Mikuláš brankami Davida Vaněčka a Martina Nešpora.

Do utkání už nezasáhli Tomáš Zlatohlávek, Jiří Spáčil a Jiří Sláma, kteří byli po hostováních jinde v přípravě s áčkem. Ale dál už pokračovat nebudou, stejně jako Jan Fiala. Skončily také zkoušky brankáře Filipa Muchy a stopera Marka Kodra, dál už v Sigmě nepokračují. O přesném složení kádru na herní soustředění bude klub teprve informovat, do Polska Sigma vyrazí v pátek.

Zápas nepřinesl mnoho vyložených šancí. Liptovský Mikuláš měl jednu velkou v prvním poločase, když kopal pokutový kop. Ten ale brankář Stoppen Bartošovi chytil. Ve druhé půlce měl Sigma více ze hry a pak se přece jen dočkala i gólů. Nejprve se kousek za malým vápnem uvolnil Vaněček a zakončil přesně, pak Nešpor trefil zpoza šestnáctky přesně k levé tyčce.

„Záměr byl, abychom rozložili zátěž v závěrečném kondičním bloku rovnoměrně, proto do každého z poločasů šla jiná sestava. Myslím si, že druhý poločas byl lepší herně, i výsledkově. Ale bylo během celého zápasu vidět, že nám trošku chyběl fištrón, trošku kvality, bylo tam málo pohybu, volili jsme špatné řešení, to vše možná v souvislosti s nějakou dílčí únavou. Ale nechtěl bych to omlouvat, kvalita nám tentokrát prostě chyběla, nebylo to s takovou lehkostí a schopností kombinovat, jako v úsecích některých předchozích zápasů,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (0:0)

Branky: 80. Vaněček, 88. Nešpor. Rozhdočí: Zaoral – Podaný, Caletka. ŽK: Slaměna. Diváci: 200.

SK Sigma: 1. poločas: Stoppen - Almeida, Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Greššák, Slaměna, Breite, Matoušek - Růsek. 2. pol.: Stoppen - Chvátal, Vepřek, Hubník, Látal - Zifčák, Sedlák, Daněk, Šíp - Nešpor, Vaněček. Trenér Václav Jílek.

Další články