Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lukáš bratrovi napsal, že se chce zabít: Našli ho mrtvého

Pátrání po mladíkovi skončilo tragicky.
Pátrání po mladíkovi skončilo tragicky.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
29. července 2021
11:23
Autor: ČTK - 
8. července 2021
12:54

Dlouhá pátrací akce po pohřešovaném šestadvacetiletém muži ze Staré Červené Vody na Jesenicku, skončila tragicky. V pondělí večer bratrovi oznámil úmysl spáchat sebevraždu a následně odešel z domova. Do pátrání se postupně zapojili policisté, hasiči, horští záchranáři a byl nasazen i vrtulník s termovizí. Ve středu ho našli mrtvého.

Pátrací týmy opakovaně procházely okolí Staré Červené Vody, potápěči prohledávali všechny vodní plochy v regionu. Povolání byli i horští záchranáři, kteří prohledávali především hustě zalesněná a těžko přístupná místa kolem Staré Červené Vody.

„Policie nás požádala o psovoda s platným atestem ministerstva vnitra. Naše nasazení začalo v pondělí ve 22:00 a do akce se postupně zapojili tři členové horské služby a dva psi, Cedr a Hektor. Přidělené úseky jsme prohledávali v podstatě celou noc a dále až do odpoledne následujícího dne,“ popsal pátrání psovod Marek Koněrza z Horské služby Jeseníky.

Přesto, že oba vycvičení psi mají za sebou mnoho úspěšných hledání zbloudilých lidí, pátrání bylo zatím bezvýsledné. „V tuto chvíli jsme v pohotovosti a čekáme, jestli nás operační středisko opět povolá do akce. Pokud se pátrání rozšíří i do dalších míst, kde je složitý terén, je pravděpodobné, že se opět zúčastníme,“ dodal Koněrza.

Rodina oznámila policii pohřešování mladíka v pondělí. „Bratrovi ve večerních hodinách napsal SMS, že se loučí se životem, a odešel neznámo kam. Policisté povolali do pátrací akce všechny síly i prostředky,“ uvedla policistka Tereza Neubauerová. Pohřešovaný mladík je obézní, má hnědé oči a vlnité hnědé vlasy. Bohužel pátrání skončilo tragicky. Mladý muž byl ve středu nalezen mrtvý, sdělila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání