Hlavní plakát k filmu je symbolický, je ztvárněním legendárního polibku Emila a Dany po doběhu maratónského závodu na OH v Helsinkách. Emil běžel tehdy tuto distanci poprvé v životě.

„Když jsem se začal probírat životem Dany a Emila Zátopkových, první mi do oka padnul tento neuvěřitelný snímek v cíli maratonu v Helsinkách. Rád si pod fotografiemi představuji příběhy a pod touto jsem viděl hodně motivů. Velkou lásku, ale i trápení, které mezi sebou měli…“ říká režisér David Ondříček

„Být vrcholový sportovec a žít v páru s vrcholovým sportovcem musí být strašně náročné. Lidé na sebe trochu žárlí, přemýšlí i o situacích mimo sport, zda mají mít děti, kdy nejlépe je mít, protože každý jde za svou kariérou a zároveň tvoří pár. Tohle vše musí být fyzicky i psychicky nesmírně náročné,“ pokračuje režisér. „Tahle fotografie pro mě symbolizuje moment smíření a obrovské lásky, která mezi Danou a Emilem byla. Rozhodl jsem se k tomuto momentu směřovat v celém filmu, a z toho logicky vyplynulo, že se stal ústředním motivem našeho hlavního plakátu,“ dodává režisér.

Představitelka Dany Zátopkové, Martha Issová, měla to štěstí, že se mohla s legendární atletkou několikrát setkat. „Po všem, co jsem se dozvěděla, třeba i z Danina vyprávění, jsem přesvědčená, že jejich vztah stál na veliké vzájemné úctě, respektu a na humoru. Oni se spolu dokázali smát. A stáli za sebou i v okamžicích, kdy překonávali těžkosti. Jejich vztah mě dojímá tím, jak byl ryzí a jak se navzájem snažili, aby se v něm ten druhý cítil dobře,“ říká Martha Issová.

Autory plakátů k filmu Zátopek jsou Aleš Najbrt, Jakub Spurný a Zdeněk Trinkewitz, autorkou plakátových fotek je Julie Vrabelová.  „Ten polibek a prostředí, kde se odehrál, symbolizuje nejen vítězství, ale i lásku, která je důležitou součástí příběhu. Myslím, že to Zátopkovo vítězství si tenkrát přál snad každý. A tato scéna to dokládá,“ říká Aleš Najbrt.

VIDEO: Film ZÁTOPEK představuje trailer: Nový film režiséra Davida Ondříčka bude mít premiéru v kinech 26.srpna 2021

Video
Video se připravuje ...

Film ZÁTOPEK představuje trailer: Nový film režiséra Davida Ondříčka bude mít premiéru v kinech 26.srpna 2021 Falcon

Fotogalerie
46 fotografií