ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2021 16:44:00

Vaše rétorika je šokující! Musíme pomáhat, ne trestat

Vaše rétorika je šokující! Musíme pomáhat, ne trestat

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2021 k návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

 Děkuji, pane předsedající. Mne jímá hrůza z toho, co jsem tady od paní kolegyně Hyťhové slyšel. To je něco až neuvěřitelného. To jsem si nemyslel, že budu sedět ve Sněmovně, která bude schopna poslouchat takováto vyjádření a názory. To je prostě něco úplně šíleného. Ona tady začne nějakou vrstvu společnosti - a vůbec nepátrá po tom, proč tam je nebo z jakých důvodů - tímto způsobem dehonestovat, deklasovat a házet prostě do nějakého pytle jakoby nějakých příživníků společnosti de facto, když to zjednoduším, což je úplně šílené. Samozřejmě stát má již jiné nástroje, které lze používat.

A já bych vám chtěl vám všem kolegům tady připomenout, kteří nejste pražští poslanci, kolikrát jsem tady já zaslechl, když jsem řešil nějaký problém Prahy u tohoto pultíku, když jste říkali: neřeš pražské problémy, neřešte pražské problémy, řešte obecné zákony. A dnes u tohoto zákona řešíme konkrétní lokality, které můžeme řešit jinými nástroji již platnými, a nemusíme na to schvalovat zákon, který pro většinu republiky je špatný. Proto říkám, nehlasujte prosím pro tento zákon, neschvalujte ty věci, co jsou navrženy, protože zde kvůli nějaké teoretické menšině, kterou vy nám tady představujete jako špatnou, já si myslím, že ti lidé nejsou špatní, ti lidé prostě potřebují od společnosti, aby jim pomohla, tak nemůžeme přece podpořit zákon, který většinově může být uplatněn i v jiných oblastech negativně vůči právům obyvatel! Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama