Zdrcující objev z dopisů: Bruce Lee (†32) byl narkoman! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdrcující objev z dopisů: Bruce Lee (†32) byl narkoman!

Filmový idol bohužel propadl drogám.
Filmový idol bohužel propadl drogám. (Foto Profimedia.cz, Twitter, scom)

Půl století staré poznámky z dávno zapomenuté krabice na bleším trhu odhalily senzaci. Psal je totiž populární herec Bruce Lee (†32) kolegovi, který mu dodával drogy. Kokain, LSD, marihuana – filmový velmistr bojových umění zkusil snad úplně všechno!

Počátkem 70. let minulého století položil základy dodnes trvajícího zájmu diváků o filmy s tematikou bojových umění. Jeho filmy byly kasovní trháky a Bruce se stal symbolem síly a zdraví. Nyní ale 40 ručně psaných stran poznámek mění úplně všech no. Lee je psal kolegovi Robertu Bakerovi (†52).

„Sežeň mi nějaký kokain. Jsem příšerně sjetej, ale ten koks mě napraví,“ psal Lee Bakerovi v roce 1972 z dalekého Hongkongu, kde právě natáčel. V další zprávě herec radí, aby mu Baker drogy poslal »obvyklou cestou«. Nešlo tedy o jednorázovou záležitost. V dubnu 1973 poslala jeden z dopisů Leeova manželka Linda (75). Neboj, že to Bruce s tím K (kokainem) přežene, má pod kontrolou,“ napsala Bakerovi.

Jenže herec za měsíc zkolaboval. V nemocnici ho zachránili, ale ne na dlouho. Osudného 20. července 1973 Lee poobědval s kolegy. Jenže navečer ho rozbolela hlava, tak si vzal silný prášek a usnul spánkem, ze kterého se už nikdy neprobudil. Podle pitevní zprávy ho zabil otok mozku, způsobený nevhodnou kombinací tišících léků. Ručně psané lístky půjdou do dražby a mohly by vynést až 5 milionů korun!

Trailer na film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu

Video se připravuje ...

Rodinná kletba?

Bruceův syn Brandon Lee (†28) se stal úspěšným hercem, ale v roce 1993 byl omylem zastřelen během natáčení filmu Vrána. Ani rychlý převoz do nemocnice a šest hodin trvající operace Brandona nedokázaly zachránit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.