Trailer na 2. sezónu Zaklínače vypadá epicky
zdroj: Foto: Netflix

Trailer na 2. sezónu Zaklínače vypadá epicky

10. 7. 2021 10:04 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Vyvrcholením včerejšího WitcherConu byl trailer na druhou sezónu seriálové verze Zaklínače. A pokud mám soudit podle ukázky, vypadá to zatraceně nadějně. Je patrné, že tvůrci konečně dostali větší rozpočet, a scény nevypadají už tak studiově.

 

Zdá se, že se Netflix ani konečně nebrání inspiraci hrou. Například zaklínačský hrad Kaer Morhen kromě obrovského stromu uprostřed místnosti vypadá, jak kdyby vypadl z oka tomu hernímu. Z ukázky pak můžeme vidět, že dějově se druhá sezóna bude věnovat především zpracování první knihy bude pentalogie, tedy Krvi elfů. Podobně jako v předchozí sérii ale nebudou chybět ani krátké povídky.

V traileru můžeme například krátce zahlédnout Nivellena, Kráskou a zvířetem inspirovaného tragického hrdinu z povídky Zrnko pravdy. Tak se ostatně bude jmenovat i první epizoda seriálu, jak jsme se během akce dozvěděli. Mezi dalšími názvy jsou Kaer Morhen, What is Lost, Redanian Intelligence (takže se můžeme těšit na Dijkstru v podání Grahama McTavishe), Turn Your Back, Dear Friend (narážka na dopisy mezi Yennefer a Geraltem), Voleth Meir a závěr, jehož jméno si tvůrci zatím nechali pro sebe. Nedočkali jsme se ani žádných ohavných záběrů, jako byl třeba naprosto šílený Brokilon v jedničce. Zdá se tak, že se tvůrci konečně ustálili na nějakém jednotném stylu.

To ostatně naznačoval i Henry Cavill ve výživném 45minutovém rozhovoru, který byl součástí online akce. Tohle interview mimochodem vřele doporučuju. Cavill je v něm překvapivě upřímný a dává nahlédnout pod pokličku celého natáčení. Nechybí ani historka, jak probíhal casting na roli Geralta. Spoiler alert! Kupodivu Netflix chvíli s obsazením herce, který ztvárnil Supermana, váhal. Cavill má navíc spoustu roztomilých nerdských historek, což se u průměrného hollywoodského herce jen tak nevidí.

Druhá sezóna Zaklínače pak bude mít premiéru na Netflixu 17. prosince letošního roku.

Nejnovější články