Hudební vzpomínka na komorní rozhlasový koncert Jitky Zelenkové. Poslechněte si písně z alba Intimity

„Jižní Čechy doslova miluju, zejména Třeboň a tamní lázně. Toto město jsem objevila někdy před třinácti roky a vždy se tam těším. Dostanu se po několika týdnech pobytu vždy do formy.“ To jsou slova dlouhodobě oblíbené zpěvačky Jitky Zelenkové.

A právě v malém letním výběru i na posluchačská přání se v Koncertních ozvěnách od Tří lvů vrátíme k příjemnému předloňskému komornímu českobudějovickému rozhlasovému koncertu Jitky Zelenkové doprovázené dvěma výbornými a bohatými zkušenostmi vybavenými instrumentalisty, pianistou Lvem Rybalkinem a kontrabasistou Františkem Rabou.

S oběma pány natočila Jitka Zelenková své zatím poslední studiové album, jež je postaveno na silných melodiích s prvky šansonu, popu i swingu a jazzu. Je vhodně vzhledem ke své náladě nazváno Intimity. Navíc úplně nedávno, tedy před několika týdny, Jitka Zelenková natočila zbrusu novou písničku Věř mi, kterou pro ni napsali Ivan Němeček a velmi zkušený textař Jaroslav Wykrent.

My se v širší hudební vzpomínce vrátíme k onomu květnovému komornímu, příjemně relaxovanému vystoupení Jitky Zelenkové v Českém rozhlase Českých Budějovice v roce 2019 prostřednictvím písniček ze zmíněného alba Intimity – osvědčených standardů Noc a den, Měsíční řeka, ale třeba také zvláštního bonusu v podobě Michaelem Prostějovským otextované původně německé písničky  Illusionen s českým názvem Možná poslední teď píseň zní.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související