Fantasy Euro - Souhrn semifinále

10.07.2021, 18:30
Aktuality
Zaujalo nás
Již nyní je jisté, že letošní evropský šampionát je tím vůbec nejgólovějším v turnajové historii, což dozajista kvitovaly i více než čtyři stovky hráčů fantasy v naší Eurofotbalové lize. Kdo z nich má nakročeno k triumfu? Zbývá odehrát poslední kolo, které vzhledem k dosavadním pravidlům a celé soutěži působí neobvykle, neboť se jedná o jeden jediný zápas, což svádí ke změně strategie, obzvláště když je potřeba dohnat bodovou ztrátu na konkurenci.

Semifinálová klání fantasy manažerům příliš radosti nepřinesla, neboť v nich dohromady padlo pouze pět branek a zároveň zde inkasoval každý ze zúčastněných defenzivních hráčů na hřišti s raritní výjimkou v podobě naturalizovaného Itala Emersona, jenž včasným střídáním jako jediný o čisté konto nepřišel. Aby toho nebylo málo, v duelu Dánska s Anglií byla první trefa Angličanů vlastencem a druhá zase pro majitele Harryho Kanea pošpinila předcházející neproměněná penalta. Není tak žádného divu, že nejvyšší bodový přísun za toho kolo činil v EF lize obecně podprůměrných 49 bodů. V kontextu ještě nižších zisků konkurence však i tento obnos zajistil jeho majiteli posun pořadím vstříc boji o titul...

Pořadí


Po šesti odehraných hracích kolech se z dlouho vyrovnané tabulky zrodila čtveřice hráčů, která si to v kole finálovém rozdá o konečné prvenství. Na čele si pořadí prohodila dvojice Kopy a ClancyWiggum: aktuálně EF lize především díky sázce na gólového Chiesu s Damsgaardem vévodí Kopyho Cardinals se ziskem 382 bodů, zatímco dosavadní lídr s názvem týmu clenys squad bude muset stahovat tříbodové manko.

Prozatímní třetí místo s 378 body pak připadá známému diskutérovi impovi a jeho týmu jpbrekkie. Právě tento fanda Realu Madrid je oním vítězem semifinálového kola díky preciznímu natrefení na gólové střelce Chiesu, Damsgaarda, Moratu, Kanea, asistenty Sterlinga s Olmem či zmíněného beka s čistým kontem Emersona. O pouhý bod níže se pak drží stálice na čele pořadí fariho kobyly, zatímco pak už následuje devítibodová propast, kterou bude ve finálovém kole proti čtyřem protivníkům na čele takřka nemožné stáhnout. To ale ještě neznamená, že to aspoň nezkusíme...

Příprava na další kolo


Oproti mistrovství světa se na evropském šampionátu nehraje utkání o třetí místo, a tak na samotný závěr soutěže odpadá dosavadní možnost provádět manuální střídání a přehazovat kapitánskou pásku. Zároveň to také znamená, že se již nemusíte starat o lavičku náhradníků a bohatě postačí s pomocí pěti transferů zdarma poskládat jen základní jedenáctku. Jako v každém kole i tentokráte je velkou výhodou, že uzávěrka finálového kola je souběžná se zahajovacím výkopem v neděli 11.7. v 21:00, a tak lze přestupy provádět se znalostí základních sestav. Maximální možný počet hráčů z jednoho národního týmu pak vzrostl na celých osm.

Vhodnou strategií na maximální bodový zisk pravděpodobně bude dopředu si určit, zda tipujete na vítězství Itálii či Anglii, a z týmu svého favorita vybrat plnou osmičku hráčů, zatímco od toho druhého sáhnout po trojici, která má nejvyšší bodový potenciál. Vzhledem k tomu, v jakém rozestavení oba týmy hrají, a do jakých řad jejich hráči ve fantasy spadají, se takřka nedají opominout útočníci Kane s Immobilem, zatímco třetí hrot do party prakticky neexistuje. I proto se jako nejvýhodnější jeví formace s dvěma útočníky, a podle toho, zda očekáváte čistá konta, či nikoli, buďto s pěti obránci nebo pěti záložníky. Hodně zdaru!

Autor: Martin Kantor

Komentáře (22)

Přidat komentář
fabec1222

Cokoliv, hlavně ať nevhyraje Clancy

Reagovat
smazaný uživatel

Dožitovní BAN !

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne to risknu a pujdu 8/3.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky 8 Anglánů a 3 Italy. Mindgames můžou začit

Reagovat
fabec1222

7/4 pro Italy, 5 obránců, čekám 0:0

Reagovat
JackDaniels.

Bol by som veeeeelmi velmi prekvapeny keby to skonci 0:0

Reagovat
Coutinho10

no, ale pak tam je pořád riziko, že gól padne v prodloužení

Reagovat
fabec1222

Podle mě, pokud nepadne gol v 1. poločase, tak ve druhém už se budou oba týmy jen válet, a zdržovat, a to se pak přenese i do prodloužení.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli někdo bude toužit po penaltách. Anglie asi sto pro ne

Reagovat
djiros

Raději ať dostanou v 90 minutách. Normálně bych hrál 8/3 pro Itálii, ale hrajeme ještě o peníze v jiné lize, tak zůstanu u 6/5.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja to schvalne tajim na ktery tym jsem vsadil a ty to narovinu reknes. A moc radosti si mi teda neudelal..

Reagovat
smazaný uživatel

Možná lžu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady už se čistě hrát nebude. Jde o hodně. Kdo převezme titul po nějaký přítelkyni místního diskutéra která možná ani neznala hráče co tam dávala

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na to tak koukam tak Clancy vitez? Gratulki.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnost bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nevím kdo znás vyhrál jestli fari nebo ja

Reagovat
fabec1222

Reagovat
VdV

Dotaz, já hrál tu fantu eurofotbal.cz s 98 lidma, ona byla ještě nějaká jiná?

Reagovat
DrQQ

Áno, EuroFotbal s 411 účastníkmi.

Reagovat
wyqinac

jojo byly dve, jedna ofiko a jedna 'fanouskovska', tu delal asi Counter myslim. V obou byl Clancy, takze je to stejne jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele