InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malčická šupina má nového šampiona! Ryby na Obecňáku letos braly

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

MALČICE – Rybářský závod Malčická šupina zapsal v sobotu 10. července do kroniky svůj další ročník. Ředitel a hlavní organizátor soutěže Milan Hach i letos s rodinou a přáteli připravili příjemné prostředí pro rybáře i diváky, o které bylo v zázemí dobře postaráno.


Rybník Obecňák byl svědkem korunovace nového krále. Letos se na bednu nedostali vítězové posledních ročníků Vlasta Valík a Tomáš Hach, protože jim rybník vypálili Vladimír Zelenka a Martin Všetečka, kteří oba shodně nachytali v součtu 194 centimetrů. O vítězi tak nakonec rozhodoval počet nachytaných kusů.

Nový vítěz

Šampionem se stal Vladimír Zelenka z Písku, nachytal 14 kusů o celkové délce 194 centimetrů. Prozradil, že se zaměřil na chytání plotic pomocí biče. Byly sice menší, ale bylo jich hodně. V závěru techniku změnil. „Když pak plotičky přestaly ke konci brát, přešel jsem na feeder a chytil lína. Těší mě, že jsem vyhrál," řekl vítěz. Popsal, že na Malčické šupině už dříve závodil, ale poslední tři ročníky vynechal. Návrat do břeh Obecňáku se mu vydařil na výbornou.

Druhý v pořadí Martin Všetečka nemohl zůstat až do konce a odjel ještě před polednem, kdy byl ohlášen konec soutěže. Možná právě to ho stálo prvenství. Svých 194 centimetru měl za sedm nachytaných ryb. Třetí příčku obsadil Jan Vaňata se sedmi úlovky a 153 centimetry. Těsně pod stupni vítězů skončil Vlasta Valík, který si připsal šest kousků a 141 centimetru.

Nejlepším mládežníkem byl vyhlášen Jindřich Vaňata, který se pořádně činil. Chytil pět ryb v délce 78 centimetru. Největší úlovek 68 centimetrů si připsal Adam Kopecký.

Ryby braly

Letošní výsledky organizátora Milana Hacha potěšily. Alespoň jednu rybu chytilo 14 z přihlášených 33 rybářů. Celkem pořadatelé spočítali 59 ulovených ryb. Jen pro porovnání – v loňském ročníku chytalo v Malčicích 32 závodníků, kteří nalovili jen 11 kusů. Milan Hach zmínil, že do Obecňáku, která má v nájmu, dodal hodně kaprů a línů. Nejvíc podle něj braly líni a perlíni.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace