Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2021 9:09
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Mladík se přiznal k posprejování Karlova mostu. Policie už zná i identitu dívky, která s ním byla

Mladík se přiznal k posprejování Karlova mostu. Policie už zná i identitu dívky, která s ním byla
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
NEWS
Uložit Uložené

Na policii se přihlásil mladík, který posprejoval Karlův most.

Policii se v sobotu večer přihlásil mladík, který stojí za posprejováním Karlova mostu. Stalo se tak poté, co byly v médiích zveřejněny kamerové záznamy s mladou dvojicí, kterou policie chtěla v souvislosti s případem vyslechnout.

„V podvečerních hodinách se na místní oddělení policie dostavil mladík, který se poznal na záběrech v médiích a k posprejování mostu se přiznal. Také již známe totožnost dívky ze zveřejněných záběrů, která byla s ním. Vzhledem k tomu, že jsou oba mladiství, zákon nám nedovoluje k věci poskytnout další informace,“ uvedl za pražskou policii mluvčí Jan Daněk.

Doporučeno
Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) 10. července 2021 8:00

Nápisy nasprejované modrou barvou se na Karlově mostě objevily v pátek, napsány byly v angličtině a vedly směrem k Pražskému hradu. Na jejich odstranění během víkendu začal pracovat restaurátor. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. 

karlův most sprejer
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
Domů
Sdílet
Diskuse