Další cizinci v Hradci Králové! Nově přicházejí Fin a Slovák

Foto: Facebook HC 05 Banská Bystrica

11. července 2021, 9:56

Marek Hedbávný

Mountfield představil dvě posily do útoku: jeho dres v příští sezoně obléknou Ahti Oksanen a Patrik Lamper (na fotce). Počet cizinců na soupisce Hradce Králové tak narostl na osm.

Osmadvacetiletý Oksanen má za sebou vynikající sezonu doma ve Finsku: v 53 zápasech základní části pomohl KooKoo hned 48 body (22+26).

Jasně ovládl týmovou produktivitu a v rámci celé soutěže skončil čtvrtý! Dokonce si vysloužil pozvánku do finské reprezentace.

Pro Hradec Králové jde tedy o zvučnou posilu. „Delší dobu jsme chtěli získat zkušeného, silného a produktivního útočníka, což se nám angažováním Ahtiho povedlo," myslí si generální manažer Aleš Kmoníček.

„Delší dobu jsme chtěli získat zkušeného, silného a produktivního útočníka."

Oksanen má pomoct především s produktivitou a může se stát rozdílovým hráčem. Co ukáže stejně starý Slovák Patrik Lamper?

„Patrik je velmi zkušený, poctivý a pracovitý hráč, který by měl zapadnout do našeho nového systému a zvýšit tak konkurenci v útočných řadách,“ uvedl Kmoníček pro mountfieldhk.cz.

Lamper má zkušenosti z KHL, kde hrál za Slovan Bratislava. Starty má i v národním týmu, dokonce se zúčastnil olympijských her 2018.

Poslední tři sezony strávil v Banské Bystrici – v té právě skončené zapsal 29 bodů (12+17) ve 42 zápasech.

„Patrik je velmi zkušený, poctivý a pracovitý hráč."

„Oba začnou svoje působení v Hradci Králové absolvováním zdravotní prohlídky a fyzických testů. Devatenáctého července by měli společně s kompletním kádrem vyjet na led,“ dodává Kmoníček na klubovém webu.

Aktuální soupiska Mountfieldu HK

Brankáři: Henri Kiviaho, Štěpán Lukeš, Tomáš Sajdl.

Obránci: Jérémie Blain, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Graeme McCormack, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, René Piegl, Radim Šalda.

Útočníci: Lukáš Cingel, Aleš Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma, Petr Koukal, Christophe Lalancette, Jakub Lev, Jakub Orsava, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, Jan Veselý, Ahti Oksanen, Patrik Lamper.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz