Šance, která se neodmítá! S Čehovským se o titul WMC místo zraněného Krčmáře pobije Štěpán Guba

Šance, která se neodmítá! S Čehovským se o titul WMC místo zraněného Krčmáře pobije Štěpán Guba Andy Čehovský (vlevo) odcházel z DFN 3 vítězně. | zdroj: FOTO: DFN

Když mladému olomouckému bojovníkovi před pár dny zavolali, jestli by nezaskočil za zraněného kolegu do titulového zápasu, neváhal ani vteřinu. "Nevím, kdy budu mít znovu tu možnost," říká a těší se na boj.

Na Slovensku se dnes uskuteční již čtvrté pokračování akce s názvem Dracula Fight Night a na své si přijdou všichni milovníci zápasů v thajském boxu. Jak je již zvykem turnajů pod taktovkou legendy Muaythai Vlado Moravčíka, většina soubojů bude v malých 4oz rukavicích, což slibuje atraktivní podívanou. Tím největším lákadlem ale zřejmě bude zápas o český titul WMC ve váze do 72,57 kg.

“Stejně jako je pro fotbalistu nejdůležitější vyhrát Ligu mistrů či pro hokejistu Stanley Cup, vrcholem kariéry úspěšného thaiboxera je titul WMC,” popisuje "Drákula" Moravčík. “Titul WMC je v thajském boxu největší prestiž. Uděluje se světový, interkontinentální, evropský i národní," doplňuje ho promotér Vladimír Piperek.

O ten český se měl původně mladý talent Andreas Čehovský pobít s momentálně asi nejzkušenějším thaiboxerem na naší scéně – Michaelem Krčmářem. Druhého jmenovaného ale jen pár dní před zápasem vyřadily ze hry zdravotní problémy.

“Organizátoři mi dali nejprve na výběr z několika jmen a se svým týmem jsme přirozeně chtěli nejlepšího v této váze a to byl Michael Krčmář. Bohužel ale nemůže nastoupit. Je to změna na poslední chvíli, ale z IFMA turnajů jsem zvyklý si soupeře nevybírat a poznat je až v ringu, popisuje bojovník s přezdívkou "Snoopy". 

Vhozenou rukavici bez váhání sebral olomoucký tvrďák Štěpán Guba. Ten měl původně zápas naplánovaný až na září, kdy měl v Polsku nastoupit v pyramidě A1. Už několikrát ale dokázal, že mu nedělá žádný problém problém brát i zápasy na poslední chvíli. Loni takhle třeba zaskočil rovněž za Krčmáře do turnaje Underground, kde nakonec málem překvapil pozdějšího vítěze Tadeáše Růžičku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D F N (@dracula_fight_night)

"Tím, že jsme malý klub, tak jsem zastáncem toho, že musíme brát všechno kvůli tomu, abychom ukázali, že máme na to se postavit těm nejlepším," popisuje svůj přístup hrdý reprezentant týmu Muay thai Olomouc, který si v podobném duchu nedávno odbyl i MMA premiéru proti jednomu z nejlepších domácích bojovníků Matějem Kuzníkem. 

"Jsme válečníci a to není ten, kdo ví o zápase tři měsíce dopředu a pořádně se připraví. Válečník je ten, kdo to vezme tady a teď a jdem. Tak to aspoň beru já. Nechodím do ringu pro výhru nebo prohru, chodím si užít radost z boje." Zároveň ale přiznává, že tentokrát byla hlavní motivací, proč zápas s Čehovským vzít, šance získat prestižní pás.

 

Favoritem v zápase bude ale jednoznačně Andy Čehovský, který je jedním z nejvýraznějších zástupců nastupující generace thaiboxerů. V teprve jednadvaceti letech už ale stihl nasbírat více než 70 zápasů. Dvakrát jsme ho také mohli vidět v rámci série turnajů Underground. Se zemařem Jakubem Dohnalem si bez problémů poradil, v nádherném souboji s ostříleným Chorvatem Teo Mikeličem ale posledně tahal za kratší konec.

"Snoopy" sází především na vytříbenou techniku, kterou piluje v Bánské Bystici pod dozorem Vlado Moravčíka a doma v Praze pod vedením specialisty na lokty Marka Lončáka v Primmat gymu. Guba oproti němu sází hlavně na neustálý tlak a vyžívá se v přestřelkách. Olomoucký bojovník nám prozradil, že rozhodně nečeká nic snadného. "S Andym se známe z reprezentace, je to šikovný kluk. Ale já už s nikým špatným jít ani nemůžu. Vím, že je hodně rozlítaný a určitě mi to nedá zadarmo, navíc bude po tříměsíčním přípravě ve formě."

Titulovým zápas však není zdaleka všechno, co DFN nabídne. V hlavním zápase uvidíme česko-slovenský souboj v malých rukavicích. Ján Pajtaš i Jakub Kadáš mají oba okolo 30 zápasů a mohli jsme je rovněž vidět v rámci série Underground. Na kartě se také nachází zápas žen, které se spolu utkali už dvakrát. Úspěšná slovenská postojářka Monika Chochlíková, která v poslední době vstoupila také do MMA, bude chtít Češku Moniku Strnadovou porazit i potřetí. Uvidíme ale třeba také některé známé tváře z show UPC: Cesta bojovníka –⁠ Leonarda Boráka, Erika Breita, Nikolase Kriváka, Jána Valovčíka či Lukáše Mandince. Celý turnaj bude možné sledovat na Oktagon.tv.

Zdroje:  Vlastní , Tisková zpráva , Dracula Fight Night

Nejnovější články