Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Smrt Pavla (†21) při závodech v Týnci: Rodina truchlí, vina je podle nich na straně pořadatelů

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia
Smrt

V pátek 9. července se v Panenském Týnci stala veliká tragédie. Konal se tam zrovna tuningový sraz a jednadvacetiletý Pavel, který jel v autě jako spolujezdec při závodu, tragicky zemřel. Vozidlo se zřejmě přímo na trati porouchalo a zůstalo stát. Řidič auta, které jelo jako další, si rozbitého auta na trati nevšiml, protože byla tma, plnou silou do něj vrazil. Mladík utrpěl vážná zranění, kterým v nemocnici podlehl. 

K tragické události mělo dojít v pátek kolem jedenácté hodiny večerní. „U obou řidičů byl prokázán alkohol v přestupkové hladině. Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření,” uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Auta se podle deníku Blesk měla srazit během sprintů. Ale do dnešních dnů není jasné, co se přesně stalo, protože výpovědi svědků se značně rozcházejí. Někteří tvrdí, že se auto u cíle začalo otáčet, a jiní, že nebylo osvětlené. Rodina zesnulého Pavla má však jasno: Vina je na straně pořadatelů, kteří měli zajistit, aby někdo hlídal, jestli všechna auta opustila trať, než vyjede další auto. Měli si také pohlídat, jestli nebyl někdo z účastníků opilý.

Rodina je zdrcená

Na sociálních sítích se k smutné situaci vyjádřily i sestry zesnulého mladíka. Obě připojily k příspěvku společné snímky. „S obrovskou bolestí na srdci vám oznamuji, že můj brácha to po včerejší bouračce na sprintu Car Wars bohužel nezvládl. Je to pro mě strašná rána a nedokážu moc reagovat ani odpovídat na vaše dotazy. Prosím respektujte to a nevolejte mi, neptejte se mě. Věnujte mu tichou vzpomínku a nezapomeňte na něj. Byl to ten nejlepší brácha pod sluncem, kterého jsem si vždycky přála,” napsala sestra Adéla. „Můj jedinej bráška… Snad ti bude tam nahoře dobře,“ napsala druhé sestra Anička.

Akce Car Wars k překvapení mnoha po této tragické události pokračovala. Hlavní pořadatel Martin Krátký k tomu nejdříve uvedl, že o tom, kde se stala chyba, musí rozhodnout policie. Lidé se pozastavovali nad tím, proč po akci další den závody pokračovaly. Někteří se proto dohodli, že z akce předčasně odjedou, aby tím ukázali úctu k mrtvému.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy