Snímek, který přepisoval historii, se vrátí ve formě 'geniální' televizní série.

Snímek, který přepisoval historii, se vrátí ve formě 'geniální' televizní série.
Parazit | CJ Entertainment
Jihokorejský Parazit se začátkem loňského roku zapsal do historie jako vůbec první
Parazit
Parazit | Film Servis Festival Karlovy Vary
neamerický snímek, který vyhrál nejprestižnějšího Oscara za nejlepší film. Už předtím však triumfoval také na slavném festivalu v Cannes, odkud si odnesl Zlatou palmu i pověst nejzábavnějšího výherce od dob Pulp Fiction. Režisér mezinárodního hitu Bong Joon-ho, jenž získal Oscary také za nejlepší režii a původní scénář, se jako čestný host účastní rovněž letošního ročníku francouzského festivalu, na kterém se stručně vyjádřil na adresu připravované seriálové verze Parazita.
Ta byla oznámena už v únoru 2020, přičemž Bong třímá kreativní kontrolu coby výkonný producent po boku úspěšného režiséra Adama McKaye, jenž má na svědomí filmy Sázka na nejistotu či Vice a dohlíží třeba na skvělý seriál Boj o moc. McKay před pár měsíci potvrdil, že americká seriálová verze nebude remakem filmu, nýbrž originálním příběhem, zasazeným do stejného fikčního světa. Bong se nyní pro IndieWire nechal slyšel, že chystaný projekt bude 'černou komedií', tudíž by mohl v tom nejlepším smyslu navázat na nepředvídatelný snímek, pojednávající o infiltraci chudé rodiny do života bohatého blazeovaného klanu. A zatím nešetří chválou: "Televizní série bude hodna velkého génia. Nebo v tom alespoň doufám," prozradil Bong, jenž natočil také žánrově nevyzpytatelné filmy jako Mutant nebo Ledová archa. "Úzce spolupracuji s Adamem McKayem, jenž právě řeší scénář. Natáčet to budeme ve Spojených státech."
Parazit
Parazit | CJ Entertainment
Spoluúčast a prozatímní nadšení osobitého filmaře tak dávají naděje na plnokrevnou televizní adaptaci, která nebude pouze zbytečným přisypáním americké trošky do mlýna. McKay umí televizní tvorbu možná ještě lépe než filmovou a navíc dokáže přilákat ty nejlepší herce v oboru - v jeho filmové novince Don't Look Up si zahrají Leonardo DiCaprio či Jennifer Lawrence a s televizním Parazitem je dlouho spojován představitel Hulka Mark Ruffalo. Obsazení však zatím zůstává ve hvězdách, stejně jako bližší informace o příběhu či datum, kdy se očekávaný seriál objeví na HBO.