Bobošíková jde s Volným a bude se podílet na programu

12.07.2021 12:15

Dvojnásobná neúspěšná uchazečka o prezidentský úřad a dvojnásobná neúspěšná kandidátka na post senátorky Jana Bobošíková se hodlá znovu ucházet o hlasy voličů. Tentokrát v řadách Volného bloku, jehož nejvýraznější osobností je poslanec Lubomír Volný. Serveru ParlamentníListy.cz informaci potvrdila Jana Volfová, předsedkyně Volného bloku.

Bobošíková jde s Volným a bude se podílet na programu
Foto: repro YouTube kanál Institut svobody a demokracie
Popisek: Zakladatelka Institutu svobody a demokracie Jana Bobošíková

Jana Bobošíková se ucházela o hlasy voličů již mnohokrát. V roce 2008 kandidovala na prezidentku v barvách komunistické strany a neuspěla. V roce 2013 kandidovala jako nezávislá kandidátka. Znovu neúspěšně. Na kandidátce strany Suverenita v roce 2010 se Bobošíková pokoušela vstoupit do Sněmovny. Také neúspěšně. V letech 2010 a 2011 kandidovala do Senátu. Znovu neúspěšně. V roce 2010 kandidovala na primátorku hlavního města Prahy. Se stejným výsledkem, jako při dalších jmenovaných pokusech.

Jediného svého politického úspěchu dosáhla v roce 2004, kdy se stala poslankyní Evropského parlamentu. Když v roce 2009 svůj mandát obhajovala, započala sérii svých politických proher.

V roce 2021 to Bobošíková zkusí znovu. Postaví se po bok Lubomíra Volného ve Volném bloku.

„Je to pravda, budu kandidovat,“ řekla Bobošíková. Bližší podrobnosti ke své kandidatuře chce oznámit během úterka. Měla by se podílet i na tvorbě politického programu tohoto politického uskupení.

Serveru ParlamentníListy.cz informaci potvrdila Jana Volfová.

Volný blok Lubomíra Volného kandiduje  v nadcházejících volbách do Sněmovny ve spolupráci s extremistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáše Vandase. Prý proto, aby nedocházelo ke tříštění voličské podpory.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…