VIDEO: Trénink až 60 metrů pod hladinou. V Dubaji otevřeli nejhlubší potápěčský bazén na světě

V Dubaji otevřeli nejhlubší bazén na světě. Má hloubku šedesát metrů a je naplněn čtrnácti miliony litry vody. Takový objem vody je ekvivalentem zhruba šesti olympijských plaveckých bazénů. Stal se součástí rozsáhlé atrakce Deep Dive Dubai, kde si zájemci mohou vyzkoušet, jak vypadají ponory do větších hloubek, nebo si pod vodou zahrát stolní fotbálek či navštívit podvodní město.

Dubaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentálně se do bazénu dostanou pouze jedinci s pozvánkou. Široké veřejnosti by se měl otevřít ke konci roku 2021. Jedním z prvních návštěvníků gigantického bazénu byl korunní princ Dubaje šejk Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, který je vášnivý potápěč. Informovala o tom CNN.

Potápěčský bazén je součástí většího potápěčského komplexu připomínajícího podvodní město. Nadšenci do potápění v něm mohou prozkoumávat ‚opuštěné‘ apartmány, zahrát si stolní fotbálek a nebo se zdržet u starých hracích automatů. Podvodní město hojně využívají také filmaři.

Teplotu bazénu udržují provozovatelé na třiceti stupních Celsia, což považují za příjemnou teplotu k potápění se v tenkém neoprenu nebo plavkách. 

Guinessova kniha rekordů ocenila novou atrakci jako ‚Nejhlubší plavecký bazén pro potápění‘ 27. června. Dosud žebříčku vévodil potápěčský bazén v Polsku s hloubkou 45 metrů.

Tomáš Vojkovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme