Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta v generálce remizovala s Dynamem Moskva, Plzeň porazila Ufu

Generálka na start nové sezony, kterou zahájí příští úterý duelem 2. předkola Ligy mistrů, přinesla fotbalistům Sparty remízu 2:2. Pražané na soustředění v Rakousku s Dynamem Moskva dvakrát prohrávali, ale nerozhodný výsledek zajistili brankami Adam Hložek a Matěj Polidar. Plzeň zdolala jiného ruského soupeře Ufu 2:0, další účastník kvalifikace Evropské konferenční ligy Slovácko vyhrál nad maďarským týmem Nyíregyháza 1:0.

Sparťan Adam Hložek zakončuje v utkání s Dynamem Moskva
zdroj: Twitter Sparta Praha

"Jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do remízového výsledku, protože každá porážka bolí. Nás spíš potěšilo, že jsme dostali do hry co nejvíc hráčů, že už se nám nějakým způsobem začíná krystalizovat základní sestava, a hlavně že už se zapojili reprezentanti Adam Hložek a Kuba Pešek," řekl sparťanský asistent trenéra Zdeněk Bečka pro klubovou televizi.

Dynamo poslal do vedení už ve třetí minutě Tjukavin. Sparta odpověděla za 10 minut po akci dvou hráčů, kteří na Euru reprezentovali Česko. Debutující posila z Liberce Pešek obloučkem trefil břevno a dorážející Hložek se prosadil hlavou.

"Asi to ještě nebylo úplně ono, měl jsem nějaké manko, neodehrál jsem tolik zápasů za poslední dobu. Postupem času se do toho zase dostanu," uvedl Hložek, který hrál na hrotu útoku. "Co jsem se bavil s trenérem, tak asi tohle bude moje pozice. Už se nemůžu dočkat, až zase začneme hrát," přidal osmnáctiletý ofenzivní univerzál.

Ještě před pauzou Tjukavin vrátil ruskému týmu vedení po dalším zaváhání obrany. V 73. minutě v pokutovém území střídající Polidar fauloval Lesovoje, ten ale z penalty nepřekonal gólmana Nitu. Pražané podruhé srovnali pět minut před koncem, kdy Polidarovu střelu tečoval Jevgenjev do vlastní branky.

"Velká škoda, že jsme dostali dva góly po ztrátách ve středu hřiště. Hráči Dynama šli dvakrát sami na bránu. To se nám nesmí stávat," prohlásil Bečka.

Sparťané rozehrají kvalifikaci LM příští úterý ve Vídni, domácí odvetu s Rapidem absolvují ve středu 28. července. Čtyři dny předtím čeští vicemistři na Letné hostí Olomouc v prvním kole nového ročníku první ligy.

Brabec s Kopicem skolili Ufu

Plzeň ve Westendorfu začala dobře a v 18. minutě otevřel skóre kapitán Jakub Brabec, jenž se také vrátil do sestavy po evropském šampionátu. Na začátku druhé půle zvýšil Jan Kopic. Viktoria v přípravě udržela neporazitelnost, po remíze 1:1 s rumunským Sepsi v Rakousku premiérově zvítězila.

Bez porážky pokračuje v přípravě také Slovácko. Nejtěsnější triumf nad Nyíregyházou zařídil už v 6. minutě Černohorec Merdovič. Klub z Uherského Hradiště během soustředění ve Slovinsku podruhé vyhrál výsledkem 1:0.

Liberec v Rakousku zdolal Groznyj po obratu 2:1. Slovan už od 7. minuty prohrával po penaltě Konatého, jeho spoluhráč Utkin poté z dalšího pokutového kopu nepřekonal brankáře Vliegena. Ještě před pauzou však otočili skóre Filip Havelka s Janem Matouškem.

Přípravná fotbalová utkání:

Sparta Praha - Dynamo Moskva 2:2 (1:2)
Branky: 13. Hložek, 85. vlastní Jevgenjev - 3. a 35. Tjukavin.
Sestava Sparty: Nita - Wiesner (77. Minčev), Ladislav Krejčí II (70. Vitík), Štetina (56. Panák), Höjer (70. Polidar) - Pešek (70. Vindheim), Sáček, Pavelka (77. Souček), Dočkal (56. Karabec), Karlsson (56. Ladislav Krejčí I) - Hložek (70. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Viktoria Plzeň - FK Ufa 2:0 (1:0)
Branky: 18. Brabec, 53. Kopic.
Sestava Plzně: I. poločas: Hruška - Řezník, Brabec, Gabriel, Falta - Hlavatý, Janošek, Káčer - Kayamba, Matějka, Kopic. II. poločas: Hruška - Koželuh, Kaša, Hejda, Hybš - Bucha, Ndiaye, Šulc - Kopic (58. Beauguel), Mosquera, Kayamba (66. Falta). Trenér: Bílek.

1. FC Slovácko - Nyíregyháza Spartacus 1:0 (1:0)
Branka: 6. Merdovič.
Sestava Slovácka: Bajza - Šimko, Srubek (60. Hofmann), Divíšek (46. Holzer) - Tomič (60. Navrátil), Kudela (60. Havlík), Kohút (46. Kalabiška), Mareček (60. Daníček), Merdovič (60. Sadílek) - Jurečka (46. Vecheta, 60. Cicilia), Šašinka (60. Reinberk). Trenér: Svědík.

Slovan Liberec - Achmat Groznyj 2:1 (2:1)
Branky: 32. Havelka, 37. Matoušek - 7. Konaté z pen.
Sestava Liberce: Vliegen - Fukala (75. Bína), Chaluš, Kranthove, Mikula (70. Lehoczki) - Havelka (70. Polyák), Gebre Selassie (60. Michal) - Koscelník (60. Gembický), Matoušek (60. Purzitidis), Mészáros (60. Nečas) - Rabušic (60. Faško). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články