Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Spekulací proti inflaci

Inflace je krádež, proto překlopte úspory do bitcoinů a jeho alternativ, hlásá nálepka v Praze. foto: Jan Klesla

Ceny letí nahoru, centrální banky na to musejí reagovat – i ČNB. Pražští příznivci kryptoměn na nálepce nabízejí jiný recept. Inflace tradičních fiat měn je podle nápisu krádež, proto se nabízí řešení – překlopte úspory do bitcoinů a jeho alternativ!
  18:17

Bitcoinová monetární politika

Mnozí dnes věští, že po skončení koronavirové krize nás namísto návratu starých pořádků čeká „nová normalita“. Týkat se to rozhodně bude finančního světa, kde dlouho platilo, že peníze leží doslova na ulici za nulový úrok a hodnota inflace hned vedle nich. Ceny dnes letí nahoru, centrální banky na to musejí reagovat a první zásah už provedla i ČNB. Vyhlášení pražští příznivci kryptoměn ale na nálepce nabízejí jiný recept. Protože inflace tradičních fiat měn je podle nápisu krádež, nabízí se jasné řešení – překlopte úspory do bitcoinů a jeho alternativ!

Jako zákonné platidlo jej ostatně nedávno schválil i první stát – Salvador. Má to však i mouchy, od dubna se jeho cena vyhnaná nahoru spekulací (ale možná i obavami z inflace) propadla zase zpět na méně než polovinu. A možná zase půjde nahoru. Nebo ne. Neskutečná volatilita zůstává a zůstane hlavní nevýhodou kryptoměn, než se je podaří zasadit do celého finančního systému. Pak je ale zase může docela dobře postihnout ta inflace.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!