gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.07.2021 Folkové Předmostí (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Folkové Předmostí
Folkové Předmostí
Malý velký muž, Marek Cihlář zvaný Máca je motorem Folkového Předmostí, které se konalo v pátek 9. července ve Veselí nad Lužnicí jako předzvěst festivalu Mosty, jenž se 21. srpna uskuteční v Plané nad Lužnicí a o němž se na stránkách FOLKtimu rovněž dozvíte více podrobností.
Po úvodním slovu Mácy (které najdete na konci článku) zahrál se svou kapelou Cihelna a spol. svůj první letošní koncert. Sehranost, energie a průměrný věk kapely necelých 25 let (bez Mácy 19) - to všechno je výhodou, která je zvedá k folkovým výšinám. Sice tvrdí, že jsou tam chybičky, jenže i pozorný divák je nepozná.
Cihelna a spol.
Cihelna a spol.
foto: Stanislav Tošner
To Flow Track už na těch výšinách více méně je (a ne jen tak tak). Vylepšené aranže již známých písní, převzaté skladby z Jentaktaku převážně s autorstvím kapelníka z donucení Pavla Jarčevského ... a především uchvacující hlas Lenky Semrádové Martinů sklízející obdiv diváků a překvapení, že zpívá "jenom" s Flow Trackem.
Sousloví - jentaktak - vícekrát v článku použité není zde použito jen tak. Ovšem nyní to jest navnadění k tomu, že se na zdejších stránkách v budoucnu objeví bližší informace.
Nutno podotknout, že okolí Občerstvení Hokejka, kde se akce odehrávala, postihla v předvečer větrná kalamita. Pořadatelé vše stihli "vyčistit" a za to jim patří velký dík.
A na závěr slíbená úvodní slova Mácy Cihláře:
Flow Track
Flow Track
foto: Stanislav Tošner
Nechť poslouží setkání kapel Cihelna & spol a Flow Track jako pozvánka na festival MOSTY konaný 21. srpna 2021, na kterém tyto soubory též vystoupí.

Nechť je devátý červenec tím osudovým datem, který jakoby náhodou připomíná mnohé, co k MOSTŮM patří. V tento den totiž Karel IV. v roce 1357 v 5:31 ráno položil základní kámen k mostu ve střední Evropě nejhezčímu, tedy ke Karlovu.
Kdyby to nestačilo, potom se podívejme na logo našeho festivalu, kde najdeme místo břehů červená srdce. Úplně náhodou byla v tento den v roce 1968 provedena v Československu první transplantace srdce ve střední Evropě.
Nad tím se vznáší kus relativity zvané SVOBODA, neboť devátý červenec jest Mezinárodním dnem vězňů. Tak si ji užívejme…
…á propós, v logu Folkového Předmostí najdete erb dnes již neexistujícího města Mezimostí. Tohle logo bylo součástí prvních dvou ročníků festivalu MOSTY…
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib