Hlavní obsah

Covid jí změnil profesi. Slaví úspěch se zmrzlinou

Denisa Doležalová , Právo, Denisa Doležalová

Maková, z dračího ovoce, pivní, z růží. Netradiční zmrzliny prodává od letošního jara v dodávce před svým domem Tereza Gemelová z Lichnova u Bruntálu. Přitom původně pracovala jako tatérka a lektorka výtvarných kurzů, jenže kvůli epidemii covidu se musela poohlédnout po jiné práci.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Tereza Gemelová zdobí zmrzlinu třeba bonbóny.

Článek

S prodejem zmrzliny zaznamenala obrovský úspěch. „Vůbec jsme takový zájem nečekali. Když jsem od loňského jara nemohla kvůli epidemii koronaviru tetovat ani učit, tak jsem chodila na brigádu do stánku v Krnově točit zmrzlinu. Abych jen neseděla doma,“ svěřila se Právu devětadvacetiletá Tereza.

Lidé začali chodit a zatím jsme nezavřeli, prodáváme každý den
Tereza Gemelová, tatérka

Dodala, že když se na podzim situace nelepšila, tak přišel nápad, že si s přítelem udělají vlastní zmrzlinový stánek. „Tehdy jsme koupili dodávku, že ji předěláme na obytňák a budeme aspoň cestovat. Jenže to nešlo, tak jsme dodávku nakonec přetvořili na stánek s tím, že budeme jezdit prodávat zmrzlinu, limonády a kávu po různých akcích,“ líčila žena.

Zmrzlinovou dodávku pak letos na jaře zaparkovali před svým domem a nestačili se divit.

Češi stále pracují déle než průměr Evropy

Ekonomika

„Lidé začali chodit a ptát se, zda točíme i tady. Tak jsme otevřeli také zde a zatím jsme nezavřeli, prodáváme každý den. A protože nás začali poptávat i na akce, museli jsme pořídit i druhé zmrzlinové auto,“ ukazovala mladá zmrzlinářka.

Nakonec to dopadlo tak, že ani teď v létě, kdy jsou uvolněná opatření proti koronaviru, Tereza Gemelová netetuje, ale prodává zmrzlinu.

„Na léto jsem si dala pauzu, protože se nám prodej rozjel víc, než jsme plánovali. Ale ono se přes léto stejně méně tetuje, s čerstvým tetováním nesmíte na sluníčko ani do vody, takže to nevadí,“ usmívala se a hned dodala, že od září by už zase ráda tetovala.

I pro Moravu

Prodej zmrzliny však ne­opustí ani na podzim a v zimě. „Máme v plánu netradiční zimní zmrzliny s příchutí svařák a perníček. Prodávalo by se ale jen o sobotách,“ doplnila tatérka, která chtěla s dodávkou vyrazit i na jižní Moravu do obcí zničených tornádem.

Učitelům za rok epidemie přibyla práce i stres, tvrdí analýza

Věda a školy

„Chtěli jsme tam rozdávat zmrzlinu a kafe, ale pak jsme zjistili, že to tam je špatné s elektřinou, tak jsme to udělali jinak. Z prodeje zmrzliny jsme 20 procent z víkendového výdělku poslali rodinám zasaženým tornádem.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám