Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisty USK povede po odchodu Repeši americký kouč King

Basketbalisty USK Praha povede po odchodu Chorvata Dina Repeši americký kouč Josh King. Pětatřicetiletý trenér přichází z německého Ludwigsburgu, kde v týmu loňského vicemistra a letošního vítěze základní části a semifinalisty play-off Bundesligy dělal v uplynulých třech sezonách asistenta.

Basketbalista Bracey Wright z Nymburku proti obraně USK Praha
zdroj: ČTK/PR/Basketbal Nymburk autor: David Šváb

Před příchodem ze zámoří King působil u univerzitních týmů v NCAA, naposledy v letech 2016-18 v New Hampshireu. Byl také ředitelem organizace Hoop Group, která pomáhá v růstu basketbalových talentů. V USK ho čeká premiéra v roli hlavního kouče.

"Těším se, až budu moci přinést klubu zajímavý styl basketbalu. Budeme hrát velmi podobně, jako jsme hráli, když jsem byl v Ludwigsburgu poslední tři sezony. Jsem nadšený, že jsem hlavní trenér, a nemůžu se dočkat, až se zapojím do předsezonního procesu a začnu pracovat s týmem," uvedl King.

"V posledních letech se nám osvědčil model mladého trenéra, který je na začátku kariéry hlavního trenéra, který má chuť pracovat a dává týmu energii. Zároveň má odbornost a zkušenosti z té nejvyšší úrovně profesionálního basketbalu. Tuto charakteristiku Josh King naplňuje," konstatoval manažer USK Petr Jachan.

Kingův předchůdce Repeša opustil USK po třech letech a stal se koučem Pardubic. V minulé sezoně získal teprve osmadvacetiletý kouč ocenění pro nejlepšího trenéra soutěže, tým dovedl v NBL k pátému místu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články