Kliment: Jsme na dobré cestě vrátit Wislu tam, kde byla před lety, kdy vyhrávala mistrovské tituly

Kliment: Jsme na dobré cestě vrátit Wislu tam, kde byla před lety, kdy vyhrávala mistrovské tituly

Ostřílený forvard Jan Kliment se dozvěděl o zájmu Wisly Kraków dvě kola před koncem Fortuna:ligy a s tradičním účastníkem polské Ekstraklasy si nakonec plácl na příští tři roky až do 30. června 2024.

"Chvilku jsem čekal, jestli nepřijde ještě jiná nabídka. Sice nějaké byly, ale Wisla mi přišla jako nejlepší volba. Konzultoval jsem všechno s obráncem Michalem Frydrychem, který v Krakově působí delší čas. Popisoval mi, jak klub funguje, že je všechno v pohodě, že je tu moc spokojený. Co můžu posoudit, ani trochu se nemýlil. Wisla dlouho nic nevyhrála, pohybovala se poslední sezony spíš dole. Vím, že měla velké problémy, klub vedli chvíli fanoušci. Před třemi lety šel do bankrotu, padl až na dno," připomněl na serveru gol.cz bývalý útočník Stuttgartu i Brondby Kodaň.

Čechů je v nynější šatně Wisly dost. "V kabině jsme tři Češi. Kromě Michala Frydrycha ještě Matěj Hanousek. Jak jsem už starší, nevadilo by mi ani, kdybych tady byl sám. Umím jazyky, i polsky se domluvím. Každopádně je moc příjemné, že je nás tady víc. Ale že bych byl v koncích, kdybych tady byl sám, to ne. Přišel také nový trenér Adrián Guľa, který vedl Plzeň. Co jsem se bavil s kluky z Viktorky, byli z něj nadšení, říkali mi, že pan Guľa je skvělý trenér. Což můžu jen potvrdit. Chce hrát ofenzívně, kombinačně. V tréninku všechno s míčem. Tohle je podle mého gusta, moje krevní skupina. Nemám rád, když se běhá jenom bez balonu a čeká se, co bude. Jen jeho filozofii musíme do sebe nabouchat," pokračoval na stránkách gol.cz Kliment.

A co klubové zázemí? "Naštěstí do Wisly vstoupil Jakub Blaszczykowski, za poslední dva roky se všechno rapidně posunulo. Nakupují teď hodně hráčů. Myslím, že jsme na dobré cestě vrátit Wislu tam, kde byla před lety, kdy vyhrávala mistrovské tituly. Zázemí je skvělé, v Česku by patřilo mezi nejlepší. A stadion? Ten jsem zatím viděl jen při podpisu smlouvy, tréninkové centrum je jinde. Je ale obrovský, pro 33 tisíc diváků. V Polsku je povoleno naplnit kapacitu z 50 procent plus mohou přijít lidé, kteří jsou očkovaní proti covidu. Bude to hukot, fanoušci Wisly jsou pověstní, moc se na ně těším. Kluci už mi říkali o derby s Cracovií, má prý grády," zakončil pro magazín Gól sedmadvacetiletý fotbalista.

Shamrock Rovers - Slovan, Gori - Žilina, Trnava - FC Mosta - odvety 1. předkola LM a EKL a americká MLS

Zdroj: gol.cz