13. července 2021 • 17:35

Vaclík v Olympiakosu. Fanoušci jsou nadšení, Real mimo realitu, řekl agent

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řecký šampion Olympiakos Pireus představil novou brankářskou jedničku. Josého Sá nahrazuje český reprezentant Tomáš Vaclík, který zazářil na evropském šampionátu. 32letý Vaclík přichází jako volný hráč poté, co mu skončila smlouva v Seville. Klub délku kontraktu nespecifikoval, podle řeckých médií Vaclík podepsal smlouvu na dva roky s opcí na další sezonu.



„Výzva přijata. Těším se, až poznám nový domov a spoluhráče, prozkoumám město a naučím se nový jazyk. Děkuji Olympiakosu, že si mě vybral,“ napsal Vaclík na twitteru.

Vaclík má za sebou působení v mateřských Vítkovicích, Viktorii Žižkov a pražské Spartě, se kterou v roce 2014 získal titul. V české reprezentaci zatím odehrál 42 zápasů a na nedávném mistrovství Evropy pomohl národnímu týmu jako jednička do čtvrtfinále.

Olympiakos bude pro Vaclíka třetím zahraničním angažmá. V letech 2014 až 2018 ostravský rodák nastupoval za Basilej a získal s ní tři tituly. Se Sevillou, kde strávil tři roky, jako náhradník loni vyhrál Evropskou ligu.

Zkušený brankář má v Olympiakosu nahradit portugalského brankáře Josého Sá, který by měl posílit Wolverhampton. Jeho portugalská jednička Rui Patrício má pro změnu namířeno do AS Řím.

Jak to bylo se zájmem dalších klubů?

Vaclík, který se během EURO blýskl výbornými výkony, podle italských médií byl už dříve domluvený s Neapolí. Spekulovalo se také o zájmu španělského giganta Realu Madrid. Nakonec se stal prvním českým fotbalistou v Olympiakosu.

„Tomáš přestoupil do asi nejlepšího řeckého klubu historie. Olympiakos chtěl Tomáše už před EURO a po něm jejich zájem zintenzivněl a byl nejkonkrétnější. Opravdu celé sportovní vedení klubu velmi stálo o to, aby Tomáš přišel,“ řekl ČTK Vaclíkův agent David Nehoda.

Potvrdil i zájem Neapole. „Tam se nicméně čekalo, jestli v nejbližší době prodají jednoho ze dvou gólmanů. Nikam se to neposunulo a Tomáš upřednostnil Olympiakos. Real Madrid byl úplně mimo realitu. Novináři dokážou občas vytvořit úplně neuvěřitelné články,“ uvedl Nehoda.

„Byli jsme v kontaktu s některými kluby za Španělska i z Itálie, ale nejkonkrétnější, nejrychlejší a nejintenzivnější byl zájem ze strany Olympiakosu. Berou Tomáše jako jasnou jedničku a co jsem zaregistroval ze strany fanoušků, tak jsou úplně nadšení, že ho angažovali,“ dodal.

EURO 2021: Top hráči ME? Donnarumma či Sterling. V čem dal Csaplár Čechům čtyřku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud