Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

LTC TONSTAV-SERVICE má za sebou úspěšný start do nové sezóny

PR článek

Jaro patří v tenise již tradičně týmovým soutěžím a krajským přeborům jednotlivců. Ani tento rok nakonec nebyl výjimkou a klub LTC TONSTAV-SERVICE měl opět zastoupení v každé žákovské kategorii a v kategorii dospělých. I přes nelehkou situaci, kdy byl tenisový klub LTC, vyjma dvou týdnů, celou zimní sezonu zavřen, se povedlo obhájit, a dokonce vylepšit výsledky z předešlé sezóny.

V kategorii těch nejmladších tenistů, tedy ve věku do 9 let, získal tým LTC TONSTAV-SERVICE postupovou první příčku. Trenérem hráčů tohoto týmu je zejména Václav Nádravský, který se netají tím, že postup na celorepublikové finále byl jeho vysněný cíl pro tuto sezónu, a díky skvělým výsledkům v jednotlivých utkání jeho svěřenců se mu i splnil. Týmu ve složení Tomáš Trnka, Frommová Ema, Votavová Hana, Robová Barbora a Vaková Leticie držíme palce v reprezentaci našeho města na celorepublikovém finále.

Družstvo mladších žáku mělo tento rok díky svému silnému složení také ty nejvyšší cíle, a to zahrát si v červenci mistroství České republiky družstev ve Zlíně. Po výhrách proti týmům TK Písek, TK Pelhřimov a LTC Tábor 1903 se i v této kategorii povedlo plánovaného výsledku dosáhnout a ve složení Tomáš Fencl, Marcel Bohoněk, Rezek Daniel, Adam Příhoda, Mojžšová Vendula, Latislavová Tereza a Viktorie Fuková budou náš kraj v následujících dnech reprezentovat na zmiňovaném MČR.

Tým starších žáků vypadl ve vyřazovacích bojích s pozdějším vítězem celé soutěže – TK Pelhřimov. S dvěma výhrami a jednou prohrou si toto družstvo udrželo svou pozici v nejvyšší možné soutěži v této věkové kategorii i pro následující rok.

V nejstarší mládežnické kategorii, v kategorii dorostu, má českobudějovický klub rozhodně nejširší zastoupení. Proto bylo vytvořeno od tohoto roku i družstvo „B“, které slouží zejména ke sbíraní zkušeností mladších hráčů ve vyšší věkové kategorii. Poslední roky je v této kategorii cílem postup „áčka“ na celorepublikové finále. Tým dokončil zlatý hattrick, který byl započat v sezóně 2019 a stejně jako výše jmenovaná družstva, i tento tým se zúčastní celorepublikové finále, které se každoročně koná v pražské Stromovce na kurtech TK Sparta Praha. Sestava, která vybojovala tento postup se skládala s hráčů Jan Mach, bratři Dominik a Patrik Mojžíš, Radek Kneys, Šárka Caisová, Eliška Hrádková a Adéla Vavříková. Trenérský tým tohoto družstva, který tvoří Miroslav Gramman a Jíří Linha velmi oceňují předvedené výkony všech hráčů v proběhlé sezóně týmových bojů.

V kategorii dospělých se i nadále obě družstva drží v nejvyšší jihočeské soutěži.

Sezóna týmových utkání již tedy čeká jen pouze na své vyvrcholení v podobě republikových finále, kde klub LTC TONSTAV-SERVICE bude mít zastoupení ve třech z pěti věkových kategoriích. V červnu proběhly i přebory jednotlivců. Jedná se o kvalifikace na mistrovství České republiky, na které vstupenku zajistí pouze finálová účast na krajském přeboru našeho kraje. Tento rok byl úspěšný i v tomto směru a zastoupení bude hned sedminásobné. Reprezentovat náš kraj na MČR budou hráči Tomáš Trnka, Hana Votavová, Vendy Mojžíšová, Tomáš Fencl, Radek Kneys, Jan Mach a Šárka Caisová. Soutěže družstev pro sezónu mimo MČR jsou tedy u konce. Speciální ocenění pro jednotlivce; tzv. Kanára naděje, za své výkony ve starším žactvu získal také zástupce klubu LTC – Dominik Mojžíš.

Budějcký klub pořádá v letních měsících spoustu celostátních turnajů. Tenisové zajímavé zápasy můžete sledovat z velice příjemné terasy, třeba s kávou a dezertem.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky LTC TONSTAV-SERVICE, tenis, sezóna, soutěž, finále, Jan Mach, Česko, Pelhřimov, krajský přebor, Tenisový klub Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LTC TONSTAV-SERVICE má za sebou úspěšný start do nové sezóny  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.