Hlavní obsah

Jeden z nejlepších hokejistů historie se vrhá na trenérskou dráhu! Čeká jej obrovská výzva

Moskva/Praha

Devět let poté, co ukončil nesmírně úspěšnou hráčskou kariéru, se jeden z nejlepších hokejistů ruské historie Sergej Fjodorov vrhá na trenérskou dráhu. A nečekají jej postupné kroky, ale hned klub s těmi nejvyššími ambicemi. Dnes jednapadesátiletý bývalý útočník byl jmenován hlavním koučem CSKA Moskva.

Foto: Profimedia.cz

Sergej Fjodorov v roce 2016, kdy byl uveden do Síně slávy.

Článek

Ve funkci střídá uznávaného Igora Nikitina, jenž klub vedl uplynulých sedm sezon, poslední čtyři jako hlavní trenér. Mužstvo pod jeho vedením v každé dohrané sezoně dokráčelo až do finále play off, v roce 2019 Gagarinův pohár vyhrálo.

Fjodorov pro CSKA začal pracovat v roce 2012 ihned poté, co skončil s hráčskou kariérou. Od roku 2013 je členem dozorčí rady klubu.

Jako hráč získal se Sovětským svazem resp. Ruskem tři tituly mistrů světa, ve své sbírce má i stříbro a bronz ze zimních olympijských her. V NHL odehrál Fjodorov přes 1200 zápasů základní části a udržoval si průměr téměř bodu na zápas.

V roce 1994 získal jako první Evropan v historii Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezony. S Detroitem, v němž strávil převážnou část své zámořské kariéry, třikrát vyhrál Stanleyův pohár. V roce 2016 byl uveden do Síně slávy.

Reklama