Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň získala gólmana Tvrdoně, Boleslav pustila Mešanoviče a Hubínka, Sparta Tetteha

Přestupové obodobí ve fotbale je v plném proudu. Nejlepší gólman druhé ligy podle vychytaných nul si vysloužil smlouvu v první lize. Viktoria Plzeň angažovala brankáře Mariána Tvrdoně, který naposledy působil v Ústí nad Labem. Šestadvacetiletý Slovák uspěl v testech a podle klubového webu podepsal tříletou smlouvu. Mladá Boleslav potvrdila přestup Michala Hubínka a Murise Mašanoviče do týmu nováčka polské ligy Termalica Nieciecza. Spartu definitivně opouští ghanský útočník Benjamin Tetteh - jde do tureckého Malatyasporu, kde v minulé sezoně hostoval.

Marián Tvrdoň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Marián je velmi kvalitním brankářem, který má za sebou úspěšnou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži, kde byl vyhlášený nejlepším gólmanem. Zároveň nás přesvědčil během dosavadního průběhu letní přípravy a jsme rádi, že došlo k dohodě a můžeme jej oficiálně přivítat ve Viktorii," řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Tvrdoň následoval senegalského záložníka Modoua Ndiayeho, který si v přípravě rovněž vybojoval tříletý kontrakt. Rodák z Nitry pomohl v minulé sezoně Ústí k pátému místu. S 11 vychytanými nulami byl nejlepším gólmanem.

"Být ve Viktorii je pro mě splněným snem a velkým krokem v mé kariéře. Od začátku se v týmu cítím výborně, padli jsme si do oka s Jindrou Staňkem i Alešem Hruškou a máme dobrou partu. Mým cílem je nyní dát tomu všechno a pomoci týmu. Těším se i na atmosféru evropských pohárů, které jsem ještě nikdy neokusil," uvedl Tvrdoň.

Západočeši rozehrají 2. předkolo nové Evropské konferenční ligy ve čtvrtek 22. července doma proti běloruskému Dynamu Brest. O tři dny později na stejném místě přivítají v úvodním kole nové ligové sezony Mladou Boleslav.

Z Boleslavi do Polska

"Mezinárodní transfery Michala Hubínka i Murise Mešanovice se uskutečnily za finančně výhodných podmínek pro hráče i náš klub. Oběma fotbalistům přejeme v novém působišti osobní spokojenost a naplnění jejich sportovních cílů," uvedl mluvčí Mladé Boleslavi Jiří Koros.

Šestadvacetiletý záložník Hubínek působí v Nieciecze od loňského října, kdy přišel na hostování. Dříve hrál i za pražské Bohemians 1905. V české lize ve 126 zápasech vstřelil pět branek.

Jednatřicetiletý bosenský útočník Mešanovič nastupoval za Jablonec, Jihlavu a Slavii, s níž získal dva tituly. Z pražského celku odešel v únoru 2019 do Mladé Boleslavi. Celkem ve 136 ligových duelech zaznamenal 44 gólů.

Rodák ze Sarajeva od ledna 2020 hostoval v Turecku, nejprve v Kayserisporu a následně Denizlisporu. Na rozdíl od Hubínka se zapojil do letní přípravy Středočechů a v pěti utkáních čtyřikrát skóroval.

Nieciecza se do Ekstraklasy vrátila po třech letech. V mužstvu působí i další Češi Adam Hloušek, Martin Zeman a Michal Bezpalec.

Tetteh už zůstane v Turecku

Útočník Benjamin Tetteh přestoupil ze Sparty do Malatyasporu, kde hostoval. Letenští o tom informovali na svém webu. Malatyaspor s Tettehem podepsal čtyřletou smlouvu.

Čtyřiadvacetiletý hráč přišel do Sparty v létě 2018 z Bohemians 1905. Předtím byl ve Slovácku i Standardu Lutych.

V první sezoně nastřílel za Spartu 11 ligových branek. Ve druhé, v níž nastupoval především jako střídající hráč, o čtyři méně. Celkem si v 98 startech v české nejvyšší soutěži připsal 21 tref.

V září minulého roku ho Sparta poslala na hostování do Malatyasporu, který měl opci na jeho přestup. Pěti góly v 32 duelech mu Tetteh v uplynulém ročníku pomohl k 15. místu v lize.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články