Bojovník a smolař 17. etapy Tour: Anthony Perez vs Rigoberto Uran

nabor

Bojovníkem 17. etapy organizátoři zvolili Anthonyho Pereze a my nemůžeme než souhlasit. Za smolaře dne jsme vybrali Rigoberta Urana (EF Education-Nippo).

Anthony Perez (Cofidis)

30letý Francouz dnes předvedl velkou kuráž a až do poslední chvíle bojoval o možnost přinést Francouzům etapové vítězství v den dobytí Bastily. Z úniku byl očividně nejlepším vrchařem a celý den byl také nejaktivnější. V závěrečném stoupání se rozhodl své štěstí zkusit sám, ale peloton byl nakonec nad jeho síly. 8 kilometrů před cílem ho hlavní skupina dostihla a sen o vítězné etapě se rozplynul. Za své úsilí ale zítra poveze červená čísla pro bojovníka etapy.

Rigoberto Uran (EF Education-Nippo)

Smůlu dnes měl Kolumbijec Rigoberto Uran, který až do dnešní etapy hájil průběžné druhé místo. V závěru se ale nedokázal udržet s Tadejem Pogačarem, Richardem Carapazem a Jonasem Vingegaardem a ztratil na ně téměř 2 minuty. Poslední dva jmenovaní ho zároveň odsunuli z průběžného pódiového umístění na 4. místo. Na Carapaze teď ztrácí již více než minutu a půl a cesta k druhému pódiu na Tour de France v kariéře se mu výrazně ztížila.