Trest pro chůvu za smrt dítěte (†2): Jde na pět do vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trest pro chůvu za smrt dítěte (†2): Jde na pět do vězení

Hana R. u Krajského soudu v Plzni.
Hana R. u Krajského soudu v Plzni. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Za smrt chlapečka (2) poslal soud chůvu Hanu R. (70) z Chebu na pět let do vězení. Obžaloba ji vinila z toho, že před dvěma lety kopla chlapce, a ten pak v nemocnici zemřel.

Soud Haně R. na 5 let zakázal vykonávat práci chůvy a musí zaplatit rodičům hocha odškodné milion korun a zdravotní pojišťovně 360 tisíc. „Napadla fyzicky chlapce, i když si musela být vědoma toho, že mu může způsobit těžké zranění,“ uvedl soudce Jan Hostaš. Haně R. hrozilo až 16 let vězení. Státní zástupkyně se práva na odvolání vzdala, obhájkyně Hany R. se odvolala.

Chlapce odkopla

Osudný den Hana R. hlídala děti ve svém bytě a mezi nimi byl i vietnamský hoch. „Zlobil, vzala jsem ho do náručí, on mě štípal. Dala jsem ho na zem, tahal mě za nohu, tak jsem ho odkopla. Upadl na zadek. Pak jsem ho dala spát,“ řekla Hana R. Když si otec pro hocha přišel, našel ho v kritickém stavu. Chlapec za sedm dní zemřel v nemocnici na otok mozku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.