RegioJet propojil své linky se sítí United Buses, dopravci nabízí garantovaný přestup

Autobus Neoplan společnosti United Buses. Foto: UBAutobus Neoplan společnosti United Buses. Foto: UB

Propojením linek se rozšíří nabídka spojení u obou dopravců.

Společnosti RegioJet a United Buses začaly spolupracovat na prodeji vnitrostátních autobusových jízdenek a jejich propojení se železničními linkami. Nově se v rezervačním systému největšího soukromého českého dopravce objevily linky United Buses.

Díky této spolupráci doplnil RegioJet síť vlakových a autobusových spojů v Česku například o spojení Brno – Třebíč – Telč – Jindřichův Hradec – České Budějovice, Brno – Litomyšl – Hradec Králové – Pec pod Sněžkou a Český Krumlov – Vyšší Brod – Lipno.

Na spoje jde přitom zakoupit jak přestupní jízdenka z dalších vnitrostátních a mezinárodních vlakových a autobusových tras RegioJet, tak i samostatná jízdenka pouze pro trasu daného spoje provozovaného United Buses. Výjimkou je trasa Český Krumlov – Lipno, kde lze koupit pouze transferovou jízdenku.

Díky spolupráci s United Buses rozšiřujeme výrazně nabídku spojení pod značkou RegioJet. Cestující mohou pohodlně na jednu jízdenku využít výhodné kombinace spojů obou dopravců – a přestupovat mezi autobusy a vlaky RegioJet například v Brně a následně na tu stejnou jízdenku cestovat s United Buses do jižních či východních Čech. Spolupráci začínáme a máme zájem o její rozšíření i na další trasy,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

Podle Josefa Šelepy z United Buses obsluhují jejich autobusy místa, kam RegioJet nejezdí. „Právě díky naší nové spolupráci budou mít zákazníci více možností, jak se pohodlně dostat do turisticky atraktivních míst, jako jsou například Telč, Litomyšl či Jindřichův Hradec, nebo do krajských měst České Budějovice či Hradec Králové,“ dodal Šelepa.

Pokud cestující na své cestě přestupuje mezi spoji RegioJet a United Buses je tento přestup s garancí, což znamená buď vzájemné čekání na opožděný příjezd příslušného spoje, nebo zajištění přestupu na jiný spoj, pokud je k dispozici.

Tagy RegioJet United Buses
4 komentáře