InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog: Doučovací dětské tábory? Děti skáčou gumu a malují obrázky

Čekám, kdy zazní, že nápad ministerstva školství, aby děti o prázdninách dohnaly výpadky z distanční výuky, je jeden velký výbuch a 270 milionů vlastně stát jen tak přidal rodinám na bezplatné zabezpečení dětí o prázdninách. Proč ne, když na to ministerstvo má, jen by se věci měly nazývat pravým jménem.

 

Už když se zveřejnily podmínky takzvaných vzdělávacích táborů - že tam totiž musejí být kvalifikovaní pedagogové, kteří budou podle představy děti dopoledne učit a odpoledne budou mít děti zábavu, začaly se ozývat hlasy, že učitelé na tyto tábory nechtějí a naplnění podmínky je velký problém. Není se moc co divit, kdo z učitelů se distanční výuce věnoval poctivě, měl mnohem víc práce než během normálního školního roku. Kdo z kantorů to flákal, nepohrne se nejspíš ani na tábor. 

Čtvrtina prázdnin uplynula a začínají se objevovat první zprávy, jak se myšlenka doučovacích táborů naplňuje. Co je zadarmo, toho si lidi moc neváží. Někteří organizátoři se diví, že přihlášené děti bez omluvy nedorazily, že o tábory je menší zájem, než se čekalo. Organizace, které se do pořádání přihlásily, tak mohou mít problém dosáhnout na kýženou dotaci, když nesplní předepsané počty dětí. Otázkou je, jestli to někdo vůbec chce kontrolovat...

A otazníky se množí i nad tím, co se vlastně děti na doučovacích táborech doučí. Když si pustíte televizi, reportáží z těchto táborů je tam dost. Na jednom se děti během dopolední vyučovací části věnují výtvarným aktivitám, někde chodí do přírody, což se vnímá jako doučování přírodopisu, a někde - podle poslední reportáže, která mě k tomuto sloupku vyprovokovala - skáčou děti gumu! Takže se věnují doučování tělocviku.  

Původní bohulibá myšlenka ministra Plagy se zřejmě ubírala směrem, aby děti dohnaly češtinu, matematiku, fyziku, chemii a další obtížnější předměty. Výsledek dopadl tak, jako to u nás ve Švejkově království bývá, 270 milionů vyfičí komínem, některé děti se možná naučí skákat gumu a dál nebudou umět násobilku nebo vyjmenovaná slova. 

Diskuse k článku - 13 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Názor senilní staroby :o)

    Vloženo 17.7.2021 13:12:47

  • Nick 

    Reagovat

     

    Takže od 6 do 18.00 sedět se založenýma rukama, je to normální? Co je lepší dát a přispět dětem na tábor nebo cpát dávky nemakacenkum.... Tam by se měli zamyslet...

    Vloženo 16.7.2021 22:08:02

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Jasně, argumenty paní Kolářové jsou pravdivé, ale berte to i z druhé strany - spousta rodičů musela být během lockdownu doma a pomůže jim teď, že mohou v klidu zase do práce. I pro dítě je dobrá nějaká socializace. Mohlo se to nazvat jinak a dotovat jen potřebným případům, ale úplně proti nejsem.

    Vloženo 16.7.2021 12:16:55

    • Dana 

      Reagovat

       

      Myslím si totéž. Nevím, proč nedokážeme věci nazvat jak jsou. Nikdo by proti tomu asi nic neměl.

      Vloženo 16.7.2021 14:45:21

  • Presne 

    Reagovat

     

    Pojmenované pani redaktorko. Kdo z těch dvou je Švejk?

    Vloženo 16.7.2021 10:15:59

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Jsou učitelé, ktaří si nedělali starosti ani s distanční výukou. Vše je v lidech. Líný a flegmatický lempl bude vždy lemplem.

    Vloženo 15.7.2021 17:36:03

    • hever 

      Reagovat

       

      Platí i o žácích.

      Vloženo 16.7.2021 09:15:43

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace