Vyškovští fotbalisté si zahrají druhou nejvyšší soutěž

TISKOVÁ ZPRÁVA
Vyškovští fotbalisté si zahrají druhou nejvyšší soutěž
 

 
 

Vyškov, 10. července 2021 – Po šesti letech čeká vyškovský fotbal další velký milník – klub si poprvé v historii zahraje profesionální fotbalovou soutěž, a sice druhou nejvyšší ligu. Svěřenci trenéra Jana Trousila se hodlají zcela nové výzvě postavit čelem a cílem v nové sezoně bude záchrana.

Nový ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY (F:NL) startuje na konci července. „Od účasti ve F:NL si určitě slibujeme větší zájem lidí o fotbal. Chceme je naučit na fotbal chodit. Čekají nás nesmírně atraktivní zápasy. Plně si však uvědomujeme kvality druhé ligy a jdeme do toho s velkým respektem a pokorou. Pro každého nováčka je cílem udržet si pozici i pro následující sezonu. U nás je to stejné. Chceme jít bojovnou, ale systematickou cestou. Chceme to postavit na skvělé kabině z loňské sezony,“ říká jednatel vyškovského klubu Martin Chalupecký.

Jak náročné jsou přípravy na zcela novou soutěž, již čistě profesionální? „Jsou rozhodně náročnější, než jsem čekal. Jak po finanční stránce, kdy naše práce ještě neskončila a stále hledáme finanční partnery pro spolupráci, tak pro organizaci. Neméně důležitá je příprava a složení hráčského kádru, která stále probíhá,“ vysvětluje Chalupecký.

Jednou z výrazných změn bude i přesun k domácím zápasům do nedalekých Drnovic. Fanoušci během nové sezony uvidí pikantní souboje se Zbrojovkou Brno, Líšní, Prostějovem či Opavou. Na stadionu v Drnovicím se představí i známé značky z hlavního města, a to Dukla Praha či Viktoria Žižkov.

V probíhající přípravě sehrají Vyškovští celkem sedm duelů, premiéra ve F:NL je čeká na hřišti Dukly Praha (úřední termín je stanovený na 24. července). V domácím debutu pak o týden později zavítají do Drnovic fotbalisté Líšně.

Text: Daniel Kinc

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 10.7.2021 / 10.7.2021

Počet návštěv: 505
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém