Čeští basketbalisté se potýkají s koronavirem, některé testy byly nejednoznačné. Část týmu je v izolaci

Přípravu české basketbalové reprezentace na olympijské hry komplikuje koronavirus. Někteří hráči se museli odpojit od zbytku týmu a strávit posledních pár dní v karanténě. Důvodem jsou nejednoznačné výsledky části testů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Zdroj: Profimedia

Zástupci basketbalové reprezentace nechtěli nic podcenit a po olympijské kvalifikaci raději povolali hráče o den dřív z dovolené. Při přechodu do hotelu je nechali přetestovat antigenním rapid testem a u několika z nich vyšly výsledky nejednoznačně.

Satoranský se znovu připojil k reprezentaci. Před turnajem v Tokiu se popichoval s hvězdným LaVinem

Číst článek

„Ty lidi jsme pro jistotu izolovali od týmu. Ve čtvrtek ráno šli na PCR testy, které byly negativní. Dnes ráno šli na další PCR test a my doufáme, že výsledky budou znovu negativní. V tu chvíli se všichni připojí zpátky k týmu,“ řekl v pátek Radiožurnálu mluvčí basketbalové federace Martin Peterka.

„Je to z preventivních důvodů, snažíme se chovat co nejzodpovědněji, abychom neohrozili nikoho z týmu,“ dodal.

Český tým se potýká s podobnými problémy jako jeden z jeho soupeřů v základní skupině olympijského turnaje. Americký výběr opustil kvůli koronaviru hvězdný rozehrávač Bradley Beal, mimo tým je momentálně také Jerami Grant. Páteční přípravný duel s Austrálií byl preventivně zrušen.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme