Zde může být vaše reklama.

Generálka na ligu Sigma zakončila soustředění remízou

Sigma zakončila soustředění remízou

foto: Petr Pelíšek

16. 07. 2021 - 15:39

Generálku na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Sehráli ji na závěr herního soustředění v Opalenici proti polskému druholigovému klubu Arka Gdyně. Duel skončil nerozhodně jedna k jedné.

Hanáci do posledního přípravného střetnutí nešli kompletní, ze zdravotních důvodů nemohli hrát Kryštof Daněk, David Vaněček, Lukáš Greššák, Václav Jemelka a Juraj Chvátal. Scházel také útočník Jakub Yunis, který je v rekonvalescenci po operaci kolena.

V úvodu zápasu byli o něco aktivnější hráči Arky, byli častěji na míči, Hanákům se poměrně dlouho nedařilo dostat se do nějaké větší akce. V 11. minutě pálil nebezpečně Skóra, brankář Macík boxoval míč pryč. Ale o dvě minuty později už Sigma prohrávala.  Sám před se po chybě v rozehrávce zjevil Żebrowski a Sigma prohrávala. Další pohroma mohla přijít v 15. minutě. To šel po další chybě Hanáků sám na bránu Aleman, Macík vyběhl dobře a včas a vyrazil míč ještě před šestnáctkou na roh. Sigmě se v této fázi zápasu nedařilo skoro nic, hrálo se podle polské taktovky. A po prvním poločase Arka vedla. Změnilo se to dvacet minut před koncem, když Zmrzlého srovnal Hubník. Výsledkem jedna k jedné střetnutí skončilo. Ještě dnes se výprava Sigmy vrací zpět do domoviny.

„Odehráli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Do prvního jsme vstoupili špatně, pohybově jsme byli daleko za soupeřem. Neměli jsme kvalitu na míči, míč jsme velmi jednoduše ztráceli a z toho pak pramenil tlak soupeře. Naší neukázněností jsme mu nabídli dvě jednoduché brankové příležitosti, z nichž jednu proměnil. Druhou půli jsme naopak začali aktivně. Chtěl bych kluky pochválit, že ukázali charakter a zápas dohráli i po tom těžkém posledním týdnu. Byli jsme schopní soupeře přehrát a zatlačit. Minimálně remízu jsme si zasloužili, protože jsme ve druhé půli měli výrazně více příležitostí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Arka Gdyně 1:1 (0:1)

Branky: 71. Hubník - 12. Żebrowski. ŽK: Bednarski

SK Sigma: Macík (63. Stejskal) – Látal (63. Poulolo), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Zahradníček (63. Zifčák), Breite (61. Matoušek), Sedlák (63. Pablo), Chytil (46. Slaměna), Hála (63. Šíp) – Růsek (63. Nešpor). Trenér Václav Jílek.

Arki: Krzepisz - Kasperkiewicz, Marcjanik, Danch - Skóra, Bednarski, Deja, Valcarce - Aleman, Gordillo – Żebrowski.

Další články