Bethoven s Goethem by na Velkou Malou Paříž určitě dorazili
Snímek z loňské akce. Foto: archiv
Co se chystá

Teplice – Když se v Zámecké zahradě v Teplicích setkal v roce 1812 Beethoven s Goethem, určitě ani jeden z velikánů té doby netušil, že jejich legendární setkání bude impulsem k řadě akcí ještě za několik stovek let. Nesporně by ale hudební i básnířský guru byli nadšení z Velké Malé Paříže, kterou pořádá Zahradní dům s podporou Statutárního města Teplice každou 3. neděli v červenci. Letos se uskuteční 18. července od 15 hodin.

Podle Antonína Moravce je hlavním záměrem akce oživit celý zámecký park. Vrátit mu alespoň na pár hodin vzdálenou podobu z časů, kdy se Teplicím říkalo Malá Paříž a v Zámecké zahradě to žilo. Letošní Velkou Malou Paříž se organizace Zahradní dům rozhodla uspořádat ve spolupráci s firmou Decathlon. Její stopy v neděli najdete v podobě sportovního náčiní, které firma na akci zapůjčila. Motivovat ke sportu vás ale budou po celé Zámecké zahradě i různé sportovní oddíly, včetně těch z teplického domu dětí a mládeže. K dispozici bude také možnost vyzkoušet si sportovní střelbu.

Scéna U opiček tradičně patří dětem. Divadlo Studna z jihočeského Hosína u Hluboké nad Vltavou připravilo pro děti řadu pohádek, divadelní dílnu a spoustu her. Tradičně se také setkáte s výtvarnou dílnou Radky Müllerové, která připravuje workshop inspirovaný japonským uměním a v Apollonově altánu to rozjede Tokhi s tradičním rytmický workshopem.

Program v Altánu u Zahradního domu:

  • 15.00 - Black Sabáka (ústecká rocková kapela)
  • 16.00 - pěvecké vystoupení žákyň ZUŠ, třídy Anety Loskotové
  • 17.00 - Phil Shoenfelt (anglická hudební legenda)
  • 18.00 - Pavel Petran a kapela (folk)
  • 19.00 - Žofie Kabelková (folk)
  • 20.00 - Dobré ráno blues band (trio se zpěvákem Brynnem Stephensem)
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru