InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zbývající dva zubři uprchlí z táborské zoo jsou zpět

TÁBOR - I poslední dva zubři ze sedmi uprchlíků, kteří v táborské zoologické zahradě před týdnem utekli z ohrady povalené po pádu stromu, jsou už z výletu zpět. Pět zubrů ošetřovatelé zahnali do ohrady krátce po úniku, ale poslední dva si výlet užívali. Zdržovali se sice blízko zoo, ale ne a ne vběhnout do ohrady. Nyní byli ošetřovatelé úspěšní. Nalákali je dovnitř na lahůdky zubřího jídelníčku.

 

Lidé tak opět mohou v klidu do okolních lesů. Přestože obvykle zubři neútočí, nebylo možné vyloučit, že je nevystresuje například nějaký pes. Anebo že se sami nezaleknou lidí a neutečou dál od areálu zoo, odkud by je pak bylo obtížnější dostat dovnitř. 

Diskuse k článku - 12 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Co tam bylo dříve les nebo ohrada? Les má ze zákona 50 m "ochranné pásmo" ve kterém se nemá nic stavět právě jako ochrana před pádem stromů. Na čí straně je chyba?

    Vloženo 17.7.2021 22:24:09

    • Karolina 

      Reagovat

       

      Nevim jestli je ted podstatne se hadat jestli bylo driv vejce nebo slepice, zoo tam je, je velmi oblibena, tak ji urcite nebude nikdo rusit a je treba to doresit.

      Vloženo 18.7.2021 05:20:45

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        O to nejde. Jde o vyjádření ZOO v Táborském deníku, že les ohrožuje jejich ohradu a zvířata v ní.

        Vloženo 18.7.2021 08:43:49

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Bohužel podobná situace se může podle něj zase opakovat. „Na sousedním pozemku je stále více stromů, které hrozí pádem na naši ohradu. Jsou nebezpečné, mnoho z nich je úplně suchých. Majitele už dlouho marně vyzýváme, aby je odstranil. Obáváme se, že při některém z dalších silných větrů a dešťů může spadnout další strom. Tentokrát se našim zvířatům nic nestalo, ale takové štěstí mít příště nemusí. Doufáme proto, že aktuální zkušenost přiměje majitele stromů, aby je co nejrychleji odstranil. Neohrožují jen naši ohradu, ale hlavně zvířata v ní chovaná,“ zdůrazňuje ředitel zoo Korec.

          Vloženo 18.7.2021 08:46:04

          • Petr 

            Reagovat

             

            Vy se hlavně starejte, aby měli návštěvníci kde parkovat. Ucpávají těmi svými auty veřejný prostor. My všichni tím podporujeme rozvoj vašeho byznysu.

            Vloženo 18.7.2021 09:00:16

            • anonymní čtenář 

              Reagovat

               

              Tobě ta osobní auta leží v žaludku a to nejen u zoo, ale všude. Dojdi si na gastro a potom na psychiatrii, jestli to už není diagnóza. Jestli ne na gastru, tak na psyndě určitě.

              Vloženo 18.7.2021 09:27:10

              • Petr 

                Reagovat

                 

                Nejsem sám. V místě kolem ZOO je parkování skutečný problém. Při leteckém dni, třeba v J. Hradci je nemyslitelné, aby jeho organizátoři nechali parkování na benevolenci okolních majitelů pozemků. Vybírají za akci peníze, pustí tedy něco za nájem patřičné plochy. Obdobnou snahu nevidím u majitelů ZOO. Gastro, psycho si dají jiní, až jim tam město nastrká zákazy zastavení. To pak budou líné zadky na diagnózu až se potáhnou vzhůru, do kopečka;-)

                Vloženo 18.7.2021 10:22:30

                • anonymní čtenář 

                  Reagovat

                   

                  Město nikam nijaké zákazy zastavení nenastrká, protože na rozdíl od tebe občas používají hlavu a ví, že kdyby tam měli lidé s dětmi chodit pěšky, tak jich tam přijde minimum. A tu psychiatrii se s ohledem na ta auta snaž navštívit včas nebo brzy bude pozdě.

                  Vloženo 18.7.2021 11:40:26

                  • anonymní čtenář 

                    Reagovat

                     

                    Město už v tomto koná. Dokonce by jim na parkoviště přispělo. Místní jsou z davů a jejich aut celí nakřivo. Ostatně jako ze samotné existence ZOO, která nemá oporu v územním plánu. Kdybys žil tady troubo, tak bys byl asi na psychouše sám už dávno vyhledal.

                    Vloženo 18.7.2021 12:31:12

                    • anonymní čtenář 

                      Reagovat

                       

                      Lidé jezdí do zoo a ne za místními troubo. A jestli jsou z toho místní nakřivo, ať spolu s tebou navštíví psychiatrické oddělení. V táborské nemocnici prý na jaře otevřeli nové, moderní, pro psychicky narušené jedince z automobilového provozu.

                      Vloženo 18.7.2021 14:28:56

                      • anonymní čtenář 

                        Reagovat

                         

                        no je a krásná pod nemocnicí k infekčnímu

                        Vloženo 18.7.2021 14:43:02

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Hlavně že se nic nestalo zvířatům????co takhle napsat že hlavní je že se nic nestalo třeba lidem, kteří se zde pohybovali?

            Vloženo 19.7.2021 12:30:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace