Anderson v Newportu vyhrál maraton s Bublikem a je poprvé od ledna 2019 ve finále. O titul se utká s domácí senzací Brooksbym

18. 7. 2021, 00:16
Aktuality 6
ATP NEWPORT - Kevin Anderson na trávě v Newportu po téměř třech hodinách boje udolal předloňského finalistu Alexandera Bublika, přestože prohrával o set a brejk, a poprvé od triumfu v lednu 2019 v Puné postoupil do finále. Pětatřicetiletý Jihoafričan se pokusí svou finálovou bilanci 6-13 vylepšit proti domácímu mladíkovi Jensonovi Brooksbymu.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson ještě v polovině roku 2019 patřil k nejlepším hráčům světa. Bývalá světová pětka a dvojnásobný grandslamový finalista však musel po brzkém vyřazení v All England Clubu sezonu předčasně ukončit a po zdravotní pauze se mu nedaří.

V Newportu si zahraje své první finále od ledna 2019, kdy v Puné ve svém již 19. finále získal šestý titul. Na americkém pažitu bez ztráty setu přehrál Ilju Marčenka a Sebastiana Ofnera a po obratu zdolal Jacka Socka a předloňského finalistu a nasazenou jedničku Alexandera Bublika.

Pětatřicetiletý Jihoafričan, kterému v žebříčku ATP patří až 113. příčka, třikrát ztratil podání a za stavu 4-6 0-1 prohrával o set a brejk. Ve zbytku utkání už soupeři nabídl jen dva brejkboly, oba odvrátil a po dvou hodinách a tři čtvrtě zvítězil 4-6 7-6(3) 7-5. Dnešním postupem si zajistil návrat do elitní stovky světového hodnocení.

Anderson bude o svůj premiérový triumf mimo tvrdé povrchy usilovat proti domácímu mladíkovi Jensonovi Brooksbymu. Dvacetiletý Američan na domácím pažitu v Newportu, kde sbírá své vůbec první výhry v hlavních soutěžích turnajů ATP a hraje svou první akci na trávě, pokračuje ve famózním vystoupení. Dnes odvrátil dva setboly, Jordana Thompsona porazil 6-3 7-6(3) a má druhý skalp hráčů elitní stovky žebříčku.

• ATP 250 NEWPORT •
USA, tráva, 535.535 dolarů
sobotní výsledky (17. 7. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Anderson (8-JAR) - Bublik (1-Kaz.) 4-6 7-6(3) 7-5
Brooksby (USA) - Thompson (7-Austr.) 6-3 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Teo
Brooksby ho sestřelí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jsem na to celkem zvědav, zkusím kouknout, snad to zvládnu...
Reagovat
Teo
Tak ne, vyhrály zkušenosti smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kdo to vyhrajesmile? Já z NP nic neviděl...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tezko rict...:)

Ale bude to hodne zajimave.
Zivelne mladi vs. Zkusenost.

Ten Brooksby, jeho plno na tom kurtu, na saku, na bl, clovece lita tam proste vsude, neboji se voleje, lobu... ale tezko rict jestli sve prvni finale v muzeu zvladne. Rozhodne se mu turnaj vyvedl. Jede drsne.

Dnes skoda hodne Bublika... doufal jsem spis ve finale Bublik vs. Brooksby. Takove finale B vs. B. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bublík, giginův skoronáhradníksmile Je to docela zpestření, ale možná se mi líbil ještě víc v deblu. Kevina mám rád po x zdravotních patáliich mu vítězství přeju. Škoda, že se s Ponožkou nepotkali až ve finále. Ale aspoň, že hráli na tři sety...
Večer bych kouknul, ale je to pro mě trochu nešikovný čas. Ovšem další finále, skoro všechny ve 13hsmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist