Duben

Z domova: Po Přání Ježíškovi přijde Přání k narozeninám

Vydáno dne 18.07.2021
Komedie o rodinné oslavě narozenin, která se navzdory pečlivě připravenému plánu odehraje nakonec úplně jinak. 













 

Před pár dny padla první klapka filmu Přání k narozeninám, který vzniká v autorském tandemu Marta Ferencová a Adam Dvořák. Jak uvedeno, volně navazuje na počin Přání Ježíškovi (viz článek), který diváci uvidí už 11. listopadu 2021. Ústřední manželskou dvojici ztvární v obou snímcích Eva Holubová a Jaroslav Dušek. V dalších rolích a v nečekaných spojeních se objevují Veronika Khek Kubařová, Simona Babčáková, Jaroslav Plesl, Tomáš Klus, Igor Orozovič, David Švehlík, Matěj Hádek a děti (nikoli však Matějovy). Natáčení bude probíhat v průběhu dvou letních měsíců v Praze a okolí, přičemž první záběry jsou k dispozici TADY

Je to rodinná a tak trochu bláznivá komedie. Skoro všechny role byly psané přímo na konkrétní herce, tedy Simona Babčáková hraje Simonu, Veronika Khek Kubařová ztvárňuje Veroniku…“ říká režírující Marta Ferencová. „Scénář i natáčení jsou neskutečně nabité humorem. Už při čtených zkouškách jsme se buď smáli, nebo debatovali. Co všichni moji kolegové předvádějí, je neuvěřitelné!“ popisuje s úsměvem Veronika Khek Kubařová, na kterou se snad ještě letos můžeme těšit také v romantické komedii Jedině Tereza (viz článek).

Scénář se mi líbil, ale když jsem se dozvěděl obsazení konkrétních rolí, řekl jsem si, že se toho musím účastnit. Spojuje nás podobný smysl pro humor a jsem si jistý, že to bude nezapomenutelný film!“ dodává Tomáš Klus, který se v uplynulých měsících pustil rovněž do projektu Tajemství staré Bambitky 2 (viz článek). V Přání k narozeninám, které se ponese v duchu tradičních českých komedií, se možná i jeho postava přesvědčí o tom, že lhát se nemá. Tvůrci věří, že se do kina podaří na podzim příštího roku přilákat celé rodiny.


Synopse:
Líba, maminka, babička, ale především vládkyně rodiny, má kulaté narozeniny. Ty se vždy slaví v rodinném kruhu, ale o tom, kolikáté to právě jsou, se nahlas v rodině nemluví, takže je to tak trochu tajemství. To ale není jediné tajemství, které rodina skrývá. Petr se rozhodne, že poprvé po letech nebude slavit narozeniny s matkou. Předstírá nemoc a z rodinné oslavy se omluví. Tato zdánlivě nevinná lež je ale zásadní chybou, která spustí lavinu nečekaných událostí, a tak se celá velká rodina namísto poklidné oslavy kulatin ocitne na cestě, kdy jedna nepředvídatelná situace stíhá druhou. Komedie o tom, jak se rodinná oslava může zvrtnout v divokou jízdu, při které si nikdo nemůže být jistý vůbec ničím.

FOTO: Bioscop
(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz