Kdo jsou nejvíce vydělávající youtubeři Česka

Časopis Forbes zmapoval, kdo jsou nejvíce vydělávající youtubeři v Česku. Pokud nevíte, tak youtuberem se označuje osoba, která tvoří obsah na platformě YouTube. Zde se zveřejňují vlastní zábavná či jiná žánrová videa. A možná také nevíte, že se touto aktivitou dá vydělávat pořádný balík. Kdo si tedy vydělává nejvíce?

1. místo: Tary (Taras Povoroznyk)

Tento kontroverzní youtuber se zaměřuje zejména na mladší diváky. Popularizuje parkour a pořádá různé parkourové kempy pro děti. Stejně tak provozuje svůj e-shop. Mezi významné partnery Taryho patří společnosti Pringles a Bambule. Na YouTube má asi 910 tisíc sledujících, na Instagramu asi 630 tisíc. Tržby jeho e-shopu dělaly loni asi 18 milionů korun. Jeho roční výdělek pak Forbes odhaduje na 15 milionů korun.

2. místo: Agraelus (Vojtěch Fišar)

Tento tvůrce vystupuje zejména na platformách YouTube a Twitch. Jeho hlavními příjmy jsou příspěvky (takzvané donaty) od diváků při streamování hraní počítačových her. Mezi jeho významné sponzory patří Playstation a Plarium. Forbes odhadl jeho roční příjmy na 13 milionů korun.

3. místo: MenT (Jan Macák)

Tento youtuber jako jeden z mála na česko-slovenské YouTube scéně překonal 1 milion sledujících. Mezi jeho partnery patří Facebook, Rolls-Royce, Old Spice a Monster. Nejvíce si vydělává partnerstvími, reklamami a příjmy z YouTube. Tvoří videa zaměřená zejména na gaming (hraní počítačových her), lifestyle a automobily. Dle Forbesu si vydělá asi 10,5 milionu korun ročně.

4. místo Batrix (Štěpán Buchta)

Tento youtuber se dříve zaměřoval na svůj český kanál, nyní tvoří zejména pro anglicky mluvící publikum. Jeho tvorba se zaměřuje zejména na gaming. Příjmy tvoří zejména prodej merche a příjmy z YouTube. Jeho výdělky se pohybují okolo 10 milionů korun ročně.

5. místo: Xnapy (Petr Jirák)

První pětku zakončuje dle výše ročních výdělků youtuber Xnapy. Tento tvůrce se opět zaměřuje na gaming, zejména hraní hry League of Legends. Mezi jeho partnery patří například MasterCard, Samsung a Phillips. Vydělá si asi 8,5 milionů korun ročně.

Zdroj dat: https://forbes.cz/zebricky/10-nejlepe-placenych-youtuberu-ceska/ a https://www.seznamzpravy.cz/clanek/top-10-ceskych-youtuberu-vydelavaji-miliony-a-rodice-je-neznaji-ci-nesnasi-168938#utm_content=ribbonnews&utm_term=youtuber&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Náhledové foto – Pixabay

Honza Mikulín

Peníze mě vždy zajímaly, nyní o nich mohu psát. Rád vám mnohé prozradím.