Kolář v Rumunsku získal svůj druhý titul z challengerů

18. 7. 2021, 13:51
Aktuality 4
ATP CHALLENGER JASY - Zdeněk Kolář získal svůj druhý letošní i kariérní titul na challengerech a stvrdil svůj debut v Top 200 žebříčku ATP. Čtyřiadvacetiletý Čech na antuce v Rumunsku ve finálové bitvě zdolal nasazenou jedničku a osmifinalistu loňského French Open Huga Gastona.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na začátku dubna naprosto nečekaně ovládl challenger v Portugalsku, získal svůj první titul na této úrovni a ukončil dlouhou krizi. Od té doby sice podával nevyrovnané výkony, ale dalšího parádního výsledku se dočkal v tomto týdnu v Rumunsku.

Už po postupu do finále měl 24letý Čech jistotu, že se poprvé dostane do Top 200 žebříčku ATP a svou pozici v ní ještě upevní, jelikož v dnešním finále zdolal 7-5 4-6 6-4 nasazenou jedničku a osmifinalistu loňského French Open Huga Gastona.

Jako klíčová se ukázala úvodní sada, v níž Kolář šesti gamy v řadě otočil skóre 1-5. V rozhodujícím setu měl naopak od začátku navrch, soupeř pak sice srovnal z 1-4 na 4-4, ale rodák z Bystřice nad Pernštejnem zápas ukončil dalším brejkem a po využití čtvrtého mečbolu.

Kolář si své premiérové finále na challengerech zahrál v roce 2016 na domácí půdě v Ostravě a prohrál s jiným Francouzem Constantem Lestiennem. Na další účast čekal pět let.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Kanar
Super!!! Gratulace k vítězství i k postupu do top 200 !!! smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Na stovkový Challenger teda hodně mizerné obsazení, ale je fajn, že této příležitosti Zdenda dokázal využít. smile
Zápas jsem neviděl, ale obrat z 1:5 musel být parádní, takže gratulace! smile
Reagovat
vladka
Konečně! Velká gratulace!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdendovi!smile Pěkný úspěch, hlavně s vítězstvím nad Gastonem, který trápil favority na GS.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist