Seriál The Last of Us má obří rozpočet. Zařadí se mezi nejdražší seriály všech dob
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Seriál The Last of Us má obří rozpočet. Zařadí se mezi nejdražší seriály všech dob

Seriál The Last of Us má obří rozpočet. Zařadí se mezi nejdražší seriály všech dob

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 7. 2021 13:47 2

V připravovanou seriálovou adaptaci The Last of Us zřejmě HBO vkládá velkou důvěru. Dle nových informací by totiž mělo jít o velmi štědře financovanou záležitost. Dle Damiana Pettiho, prezidenta uměleckých odborů v kanadské Albertě, kde seriál vzniká, jde o asi největší natáčení, které kdy v Kanadě probíhalo. Přesný rozpočet nesdělil (a nejspíš ho ani nezná), jedna epizoda by ale měla vyjít na více než osmicifernou sumu v amerických dolarech.

Reklama

  • Dle kanadských odborů je natáčení seriálu The Last of Us asi největším filmovým projektem historie Kanady
  • Jedna epizoda má mít více než osmiciferný rozpočet (v dolarech)
  • V praxi tak The Last of Us může být dražší než poslední série Hry o trůny

To znamená, že jedna epizoda z desetidílného cyklu vyjde v přepočtu na více než 217 milionů českých korun. Z řeči Pettiho ale vyplývá, že by mohl být rozpočet výrazně vyšší. The Last of Us by se tak zařadilo mezi nejdražší seriály všech dob. Desetimilionový rozpočet na jednu epizodu měl v pozdějších fázích například kultovní sitcom Přátelé, o něco levnější byl Westworld, naopak o něco dražší bylo Bratrstvo neohrožených. 15 milionů dolarů stála jedna epizoda poslední série Hry o trůny. Ta však měla jen šest epizod, HBO tedy do celé sezóny The Last of Us napumpuje podobný nebo dokonce ještě vyšší objem financí.

Úplným rekordmanem ale určitě nebude. Tím je bezesporu připravovaný seriálový Pán prstenů, který produkuje Amazon. Jeho rozpočet včetně extrémně drahých licenčních práv se dle spekulací prý vyšplhá až na miliardu dolarů za jednu řadu.

Pedro Pascal a jeho herní protějšek Joel Pedro Pascal a jeho herní protějšek Joel
i Zdroj: Hrej.cz
i Zdroj: Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment
Pedro Pascal a jeho herní protějšek Joel

Petti si natáčení The Last of Us pochvaluje. V regionu prý díky němu našlo práci obrovské množství kreativců a techniků. Drahá produkce tak výrazně podpořila lokální ekonomiku. Šestiměsíční přípravy nyní následuje natáčení, které bude trvat zhruba rok. Zatím neznáme ani přibližné datum premiéry, hovoří se ale o příštím roce.

Za seriálem stojí režisér oceňované minisérie Černobyl Craig Mazin a tvůrce herní předlohy Neil Druckmann. Režie pilotního dílu se chopil oceňovaný ruský režisér Kantěmir Balagov. V hlavních rolích se představí Pedro Pascal (Joel) a Bella Ramsey (Ellie).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama