Slavia po pauze vyjela na led, testuje obránce Havla

Foto: hc-slavia.cz

19. července 2021, 18:58

Ondřej Mach

Po čtrnáctidenním volnu pokračuje příprava prvoligové Slavie na nový ročník. Klub kromě toho oznámil, že formou try-outu zkouší obránce Radka Havla.

Sedmadvacetiletý zadák naposledy hrál za Havířov, kam se přesunul v lednu z Kadaně. Do konce sezony za AZet zvládl jedenáct zápasů a ve statistice plus minus si připsal šest záporných bodů. 

Následně se zařadil mezi hráče, kteří na východě republiky pokračovat nebudou. Nové angažmá by si mohl vybojovat v hlavním městě.

Havel je se svými fyzickými parametry silovým typem obránce, hodí se do předbrankového prostoru. Mezi jeho přednosti nepatří rychlost, ale síla a rozvaha. 

Mimo jiné už ale několikrát ukázal, že může být platný také směrem dopředu. V Chance lize má na kontě 232 startů, dalších 24 utkání odehrál o patro výš v extralize. Vyzkoušel si taky dvě štace ve druhé nejvyšší německé soutěži. 

„Od středy se začneme připravovat v kompletním složení.”

O místo na soupisce červenobílých se porvou ještě obránce Milan Antoš a útočníci Maxim Havrda a Štěpán Turek

Hráči Slavie budou další dva týdny polykat tréninkové dávky na ledě, ve třetím týdnu pak odstartují sérii přípravných klání. 

„Polovina hráčů absolvovala v pondělí pravidelné předsezonní lékařské prohlídky, druhá polovina na ně půjde v úterý a od středy se začneme připravovat v kompletním složení,” nastínil pro klubový web trenér Jiří Veber.

Aktuální soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov

Obránci: Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Václav Veber, Matyáš Zelingr, Milan Antoš, Radek Havel.

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Petr Kafka, Tomáš Knotek, Daniel Kružík, Patrik Machač, Martin Ondráček, Daniil Petrov, Michal Poletín, Tomáš Pšenička, Šimon Slavíček, David Šteiner, Filip Vlček, Robin Všetečka, Maxim Havrda, Štěpán Turek.

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz