Zanedbávat servis tiskáren se nevyplácí. Jak se vyhnout katastrofě?

Zanedbávat servis tiskáren se nevyplácí. Jak se vyhnout katastrofě?

Tiskárny zastávají v řadě kanceláří velmi nevděčnou roli. Nezastaví se, tisknou černobíle i barevně od rána do večera, ale co do investic se dočkají pouze doplnění zásobníku s papírem nebo vyměnění toneru s barvou. Není proto divu, že tiskárny v důsledku takového přístupu dříve či později vypoví službu, a buď vyžadují drahou opravu, nebo jsou poškozené nenávratně. A to je velká škoda. Pravidelný servis tiskáren vám totiž ušetří nejednu vrásku na čele i spoustu peněz, a navíc prodlouží životnost tiskárny.

TiskárnaTiskárna

Poruchy kancelářské techniky mohou mít řadu příčin

Faxy, skartovače, kopírky nebo třeba tiskárny. Co má tato i jiná kancelářská technika společného? Poruchy těchto zařízení mohou mít řadu příčin. Někdy jde o nadměrnou prašnost v prostoru, jindy kancelářské technice vadí vysoká vlhkost vzduchu v kanceláři. Výjimečné nejsou ani případy, kdy poruchu způsobí neodborný zásah při výměně tonerů nebo nekvalitní papír.

Na papíru či náplni do tonerů se šetřit nevyplatí. Jakékoliv servisní středisko vám potvrdí, že nekvalitní nebo univerzální náplně, které v daném okamžiku představují finanční úsporu, se vám mohou v budoucnu pořádně prodražit; inkoustové tiskárny trpí na zanášení tiskových hlav a u laserových tiskáren zase dochází ke zkrácení životnosti zapékací jednotky. Nejlepší je proto investovat do originálních tonerů.

Nezapomínejte na pravidelnou údržbu tiskárnyNezapomínejte na pravidelnou údržbu tiskárny

Pokud si nejste jisti, jak v tiskárně vyměnit toner, jaký koupit a podobně, neexperimentujte a raději se obraťte na odborný servis tiskáren.

Profylaxe by měla být každoroční samozřejmost

V případě kancelářské techniky to bez prevence nejde. Zatímco domácí tiskárny nejsou tolik vytěžované a údržbu často zvládnete sami, kancelářské tiskárny mají složitější úlohu, což je potřeba vzít v potaz. Doporučujeme vám proto alespoň jednou ročně vyhledat autorizovaný servis kancelářské techniky, který vám na požádání provede profylaxi, česky řečeno preventivní kontrolu a čištění.

Mezi uznávané odborníky v oboru patří firma TOMADOS s. r. o., která se specializuje na servis tiskáren HP, Canon, Brother a Konica Minolta. Společnost nepůsobí pouze v Praze, ale operuje v rámci celé České republiky. Obrátit se na ni můžete nejen s požadavkem profylaxe, ale i s požadavkem záručních i pozáručních oprav. Výhodou jsou 20leté zkušenosti na trhu. Nabídka služeb zahrnuje:

  • servis laserových tiskáren, kopírek, faxů, skartovačů a další kancelářské techniky,
  • specializace na laserové tiskárny Canon, HP, Brother, a Konica Minolta,
  • instalace kancelářské techniky,
  • záruční i pozáruční servis,
  • pravidelné profylaktické prohlídky,
  • průběžné kontroly opotřebení součástek,
  • výhodný pronájem tiskáren na dobu určitou i neurčitou,
  • levný kvalitní tisk, kopírování a skenování.

Nechcete nic řešit? Vsaďte na pronájem tiskáren

Například u aut jsme si na operativní leasing zvykli poměrně rychle a umíme využívat všech jeho výhod. Tak proč by to nešlo u kancelářské techniky?

Pronájem tiskáren je skvělým řešením pro všechny, co chtějí mít v kanceláři neustále kvalitní a spolehlivou tiskárnu, kopírku nebo jiné zařízení, a přitom se nechtějí o nic starat. Pronájem tiskáren totiž zahrnuje dovoz, okamžitý servis, údržbu i spotřební materiál (náhradní díly, sponky, tonery) – to vše je v ceně.

Článek Zanedbávat servis tiskáren se nevyplácí. Jak se vyhnout katastrofě? byl publikován 19. července 2021 v 00.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...