Každému, koho jsem na stadion Rapidu vzal, vždycky spadla brada, varuje Spartu Maier

Každému, koho jsem na stadion Rapidu vzal, vždycky spadla brada, varuje Spartu Maier

Před úvodním zápasem 2. předkola fotbalové Ligy mistrů mezi Rapidem a Spartou vyrazil do Vídně také někdejší brankář Ladislav Maier, který je legendou rakouského klubu. Podle něj Rakušané Spartu neřeší a zároveň varuje pražský klub před fanoušky, kteří budou hnát své miláčky vpřed.

„Myslím, že ji nějak moc neřeší. Je jasné, že respektují soupeře, spíš ale koukají na sebe. Tohle mě tam naučili taky, soustředit se na svůj výkon, i kdyby byl soupeř silnější. Čekám vyrovnaný zápas. A pozor, minulou sezonu narazili na Arsenal a nehráli vůbec špatně,“ řekl Maier v rozhovoru pro Sport.cz. „Bůh ví, jak by to dopadlo, kdyby tam byli diváci, protože na ně na Rapidu strašně moc spoléhají,“ dodal.

Právě fanoušci rakouského klubu podle někdejšího brankáře můžou sparťanským fotbalistům hodně znepříjemnit úvodní zápas předkola milionářské soutěže. „Troufám si tvrdit, že jsou víc než jen dvanáctým hráčem. Ono se řekne Vídeň, ale každému, koho jsem na stadion Rapidu vzal, vždycky spadla brada,“ podotkl Maier, který podle svých slov bude v utkání fandit především dobrému fotbalu.

„Nic proti Spartě nemám, ale sedm let jsem hrál za Rapid, takže by bylo divný, kdybych fandil proti němu. I když pochopitelně českým týmům v evropských pohárech přeju. Určitě budu fandit dobrému fotbalu,“ naznačil v rozhovoru Maier, který má na stadionu Rapidu i čestnou desku, svou neutralitu.

Kvalifikace LM a EKL: Rapid - Sparta, Plzeň - Brest. F:L: Sparta - Sigma, Zlín - Slavia. OH: Brazílie - Německo

Zdroj: sport.cz