Zde může být vaše reklama.

Budou hostovat Zlatohlávek je ve Vlašimi, Radič v Seredi

Zlatohlávek je ve Vlašimi, Radič v Seredi

foto: Petr Pelíšek

19. 07. 2021 - 21:51

Dva ofenzivní hráči SK Sigma Olomouc budou na podzim hostovat jinde. Útočník Tomáš Zlatohlávek (2000), jeden z největších hanáckých talentů, se opět nedočkal místa v prvoligovém kádru a zamířil do druhé nejvyšší soutěže. A Dominik Radič, který na Hané moc nepřesvědčil, bude působit ve slovenské první lize. V obou případech jde o hostování.

Po Třinci a Prostějově bude Tomáš Zlatohlávek působit ve třetím druholigovém klubu. „Mohu potvrdit, že Tomáš Zlatohlávek přichází k nám do Vlašimi na půlroční hostování,“ uvedl sportovní ředitel Vlašimi Jan Jícha pro klubový web. Olomoucký odchovanec odehrál poslední půl rok v Prostějově, kde nastoupil ke třinácti utkáním, ve kterých dokázal pětkrát skórovat. Loňský podzim trávil v Třinci, kde nastoupil do sedmi zápasů. Tomáš Zlatohlávek se ocitl i v mládežnických reprezentacích U 18, U 19 a U 20. „Jsem rád, že ho máme. Je to fotbalista, který ve druhé lize již něco odehrál a dokázal se prosadit v Prostějově. Navíc se jedná o hráče, který je využitelný na více postech v ofenzivě. Zvedne nám konkurenci, věřím, že nám pomůže,“ uvedl k nové akvizici ve svém týmu trenér Martin Hyský. Zlatohlávek stačil za Vlašim v přípravě dát tři branky.

To Dominik Radič (1996) zkusí přesvědčit o svých kvalitách ve slovenské prvoligové Seredi. Jde o roční hostování s opcí. „V dnešní době je velmi náročné najít kvalitního hrotového útočníka. Dostali jsme na něj dobré reference s více zdrojů. Sledovali jsme ho v zápasech, věříme, že spolu s Hašou vytvoří dobrý útočný tandem a budou góloví v mistrovských zápasech,“ řekl pro klubový web generální manažer Marián Černý.

Další články