Podle místostarosty Romana Celého je problém parkování u akvaparku dlouholetý, ale pouze sezonní. „Rozšiřování parkovacích míst v této lokalitě by bylo pouze na úkor zeleně a veřejných prostranství, což je z pochopitelných důvodů, zejména z pohledu kvality bydlení, nepřijatelné. Město v loňském roce vytvořilo alespoň patnáct parkovacích míst u vjezdu k tribuně, tedy nedaleko bazénu,“ doplnil Celý.

Dalším možným řešením je vytvoření parkovacích zón. „Ty ovšem mají svá úskalí jako například stanovený počet parkovacích karet na domácnost, a tedy i omezení počtu aut nebo parkování případných návštěv obyvatel. O takovém kroku radnice v této lokalitě neuvažuje. Rozhodně by bylo nutné nechat zpracovat na toto řešení projekt a otevřít veřejnou diskuzi,“ dodal místostarosta.

Ilustrační foto.
Vykolejený vlak přerušil cestování z Brna do Vyškova, provoz už je obnoven

Oproti loňsku návštěvníků přibylo. „Souvisí to s otevřením venkovního areálu akvaparku, který je nyní po rozsáhlé rekonstrukci a modernizaci. Proto je to s minulou sezonou neporovnatelné,“ potvrdil ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík, který má na starosti údržbu plaveckého areálu.

Minulou sezonu si na podobné komplikace stěžovali někteří majitelé pozemků ve Slavkově u Brna. Místní letní koupaliště tam plní návštěvníci také letos, město je s jejich auty navádí na blízké škvárové hřiště.

Odlomená hlavička křepelky na váze v parku.
Ulomená hlava křepelky ve slavkovském parku: vandalům usekat ruce, zlobí se lidé

„Jakkoli jsme se dopravním komplikacím kolem koupaliště obávali, tak nakonec situace není tak dramatická a žádné větší problémy neřešíme. Podle velitelky městské policie není ani nutné příliš pokutovat, řidiči jsou v zásadě ukáznění. Ráda bych touto cestou poděkovala zejména těm Slavkovákům, kteří v této době vyměnili automobily za kola nebo chodí na koupaliště pěšky,“ komentovala slavkovská mluvčí Veronika Slámová.

Přespolní řidiči zase podle ní využívají místa v okolních ulicích nebo i na Palackého náměstí. „Bohužel se nám nedaří návštěvníky zcela přesvědčit, že ze škvárového hřiště to není taková dálka, jak by se mohlo zdát. V areálu stadionu je totiž cesta pro pěší, která je v od koupaliště jen několik desítek metrů. O víkendech zde evidujeme v průměru asi dvacet zaparkovaných vozů,“ dodala Slámová.