Jitka Zelenková si užívá část léta v lázních v jižních Čechách. Jezdím tam tolik let, že už jsem inventář, říká

Zpěvačka Jitka Zelenková
Zpěvačka Jitka Zelenková
Foto: Nextfoto
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 20. 7. 2021

Fenomenální zpěvačka Jitka Zelenková (71) po rozvolnění opatření nelenila a své fanoušky potěšila koncerty. Nyní je se svými příznivci v kontaktu na sociálních sítích a na podzim pro ně plánuje překvapení. Aktuálně ale především relaxuje v lázních v jižních Čechách, odkud přijede odpočatá a připravená na akce, které ji v následujících měsících čekají. "Třeboň miluju, jezdím tam tolik let, že už jsem inventář," uvedla Jitka Zelenková pro ŽivotvČesku.cz.

Pandemie koronaviru významně ovlivnila uměleckou scénu. Zpěváci a herci neměli příležitost vystupovat před diváky a výjimkou není ani Jitka Zelenková, která po rozvolnění opatření návrat před publikum ocenila. Za poslední tři týdny měla pět vystoupení, což je víc než za celý půlrok předtím.

"Měla jsem trochu obavy, jaké to po takové době bude. Ještě nikdy jsem takovou pauzu od vystupování neměla. Ta euforie a radost je ale nepopsatelná. Kontakt s publikem je pro mě životně důležitý," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Jitka Zelenková.

Na další koncerty se Jitka Zelenková vydá v září. Spolu se svým týmem dává dohromady plán na vánoční vystoupení a taky na rok 2022, kdy ji čekají narozeninové koncerty jako náhrada za ty, které nestihla odehrát v minulém roce kvůli covidu. Mezitím tráví část léta v lázních. "Třeboň miluju, jezdím tam tolik let, že už jsem inventář. Moc se těším a nemůžu se dočkat, až mě tam zase dají na rok dohromady," svěřila se zpěvačka pro ŽivotvČesku.cz krátce před odjezdem.

Jitka Zelenková na rozdíl od řady zpěváků neudělala v době covidu žádný on-line koncert. "Jsem ráda, že jsem se svými příznivci v kontaktu přes sociální sítě. Mám Facebook, učím se chápat Instagram, jsem na YouTube, ale když zpívám, potřebuju vidět tváře, potřebuju cítit tu energii, potřebuju ji předávat. A to přes kamery a on-line vystoupení není ono," popsala fenomenální umělkyně pro ŽivotvČesku.cz své pocity z vystoupení přes internet.

Ani během epidemie ale zpěvačka nezahálela, a když nemohla vystupovat, vydala se se svou kapelou do studia a natočila nový singl, který vyšel před měsícem u Supraphonu. Jmenuje se Věř mi. Text k němu napsal legendární Jaroslav Wykrent, který Jitce písničku taky nabídl. "Už jsem ji zpívala na několika vystoupeních a moc mě těší pozitivní ohlasy," uvedla nadšená zpěvačka pro ŽivotvČesku.cz.

Ve výrobě jsou teď taky trička s nápisem Věř mi, která navazují na loňskou úspěšnou sérii triček Bez lásky láska není. Na podzim má Jitka Zelenková v plánu vydání dalšího singlu, podrobnosti ale zatím neprozradila.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.