Inspirujte se - venkovní rolety od společnosti Almma, s. r. o.

Rozhovor s předsedou bytového družstva v Pšenčíkově ulici v Praze, s panem Valentou

Inspirujte se - venkovní rolety od společnosti Almma, s. r. o.

Rozhovor proběhl bezprostředně po instalaci venkovních rolet na většinu bytových jednotek od společnosti Almma, která vyhrála výběrové řízení. Zajímaly nás bezprostřední dojmy ze samotného průběhu jednání, z montáže i z reakce nájemníků po pár dnech používání venkovních rolet.

Jaký byl život ve Vašem panelovém domě před tím, než jste se rozhodli instalovat venkovní rolety?

Lidé v horních patrech si už dlouhou dobu stěžovali na horko, a že je potřeba s tím něco udělat. Někteří z nich si namontovali vnitřní žaluzie. Ty jsou sice hezké, ale nejsou zdaleka tak účinné, když si to teď můžeme porovnat. Venkovní stínění, respektive venkovní rolety jsou mnohem účinnější.

Jak dlouho se na Vašich schůzích SVJ mluvilo, že je potřeba toto řešit?

Nehovořili jsme o nich příliš dlouho. Naše jednání pouze zdržely nepříjemnosti okolo Covid-19, protože v loňském roce jsme se o tom začali dohadovat a nebyli jsme schopni svolat členskou schůzi, která by to rozhodla. Bylo nutné tedy chvíli počkat, než se to při korespondenčním hlasování všechno odsouhlasilo.

Jak se k problematice pořízení venkovních rolet stavěly jednotlivé byty? Bylo to snadné hlasování, nebo byli někteří obyvatelé proti?

Pokud si dobře pamatuju, v našem domě se nenašel vůbec nikdo, kdo by to nechtěl. Tím spíš, když jsme jim řekli, že to platíme my. Prostředky jsme na účtu měli a nebylo potřeba si brát úvěr, takže v tom jsme měli jasno.

Můžete nám popsat jaké byly další kroky od chvíle, kdy jste si venkovní rolety odsouhlasili?

Otevřeli jsme Seznam.cz a na prvním místě se zobrazila Vaše firma Almma. Nechali jsme si samozřejmě udělat nabídek víc. Ale rozhodli jsme se pro Vás. Přiznám se, že pro Vás jednoznačně hovořily recenze, které Vaše firma má napříč internetem. To, čím jste nám také byli sympatičtí, byl fakt, že jste totiž taková polovenkovská firma a nám se takové firmy hodně osvědčily.

Jak se Vám jednalo s naším obchodním zástupcem, panem Tomsem?

To nebyl vůbec žádný problém. Nikde nebyl problém. Když probíhaly montáže, tak jsem se ptal obyvatel našeho panelového domu, zda-li je vše v pořádku a ani tam nebyl sebemenší problém. Jediná připomínka byla, že jednou Váš montážní tým přijel o 20 minut později, než bylo domluvené. Žijeme prostě v Praze a jsou tu často dopravní zácpy, takže je jasné, že se to může stát. Ale oni to pak v důsledku zase o 20 minut zkrátili, takže se dostali do času, který byl stanoven. Bez problémů.

Jste spokojeni s tím, jak dlouho probíhala samotná montáž?

Montáž trvala čtyři dny a udělalo se 35 bytů. Takže naprostá spokojenost.

Jak se změnil každodenní život po instalaci předokenních rolet? Už na to dokážete i po takhle relativně krátké době odpovědět?

V horních patrech venkovní rolety vnímají jako velký tepelný komfort proti letnímu vedru. Samozřejmě už se i většina z nich těší na zimu, kvůli očekávaným tepelným úsporám. Také nahoře poměrně dost fouká a někdy i proti krupobití. Oni v horních patrech to pociťují asi úplně nejvíc. Ti dole to chápou mimo stínění jako určitý bezpečnostní prvek. Když si rolety zavřou, tak mají v podstatě takové třetí sklo. Někteří z našeho paneláku také chodí na noční, takže pak mají rolety přes den stažené dolu.

Doporučil byste naše venkovní rolety také jiným panelovým domům?

Určitě. Už jsem mluvil s lidmi z několika vedlejších paneláků, kteří se o rolety zajímali a po zásluze je vychválil.

Více o Almma, s.r.o.

Přečtěte si také: Filip Toms: „Zaměřování venkovních rolet do paneláku je práce, která mě baví.“

Zdroj foto: Almma, s.r.o.


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.