Hlavní obsah

Krobot se pustil do komedie s Janžurovou

Režisér a scenárista Miroslav Krobot natáčí snímek Šnajdr s herci Pavlem Šimčíkem, Ivou Janžurovou nebo Klárou Melíškovou. Autory scénáře jsou Krobot a jeho osvědčený kolega Lubomír Smékal.

Foto: Smart Com.

Režisér, scenárista a herec Miroslav Krobot

Článek

Snímek se odehrává hlavně v Olomouci, mimo jiné v S-klubu. Tam připravuje  divadelní představení pražský herec a debutující režisér Pavel Šnajdr v podání Pavla Šimčíka společně se svou babičkou ztvárněnou Ivou Janžurovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Iva Janžurová

„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, s nadsázkou řečeno, jako poctu životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci. Takový postoj představuje ve filmu postava babičky. Její zásluhou je Šnajdr na konci příběhu schopen přehlédnout svůj příběh s úsměvem a sebeironií,“ vysvětlil režisér a scenárista Miroslav Krobot.

Foto: Smart Com.

Pavel Šimčík

Pokud jde o celovečerní filmy, Krobot má za sebou kritikou oceňované hořké komedie Díra u Hanušovic (režijní debut) nebo Kvarteto. Režíroval také seriál Zkáza Dejvického divadla pro Českou televizi. Ten si mezi diváky získal téměř kultovní status.

Šnajdr by měl jít do kin na jaře 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám